Το skincare λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες σύμφωνα με τον οίκο Chanel

Μήπως δεν εφαρμόζετε με τη σωστή σειρά τα προϊόντα περιποίησης;

Η σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα debates στον κόσμο της ομορφιάς. Skincare experts, δερματολόγοι και αισθητικοί διαφωνούν μεταξύ τους με άλλους να υποστηρίζουν πως η σωστή σειρά είναι το Α και το Ω για την καλή απορρόφηση των προϊόντων και την απόλαυση βέλτιστων αποτελεσμάτων και άλλοι να πιστεύουν πως στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία η σειρά.

Ακόμα κι όσοι συμφωνούν ότι παίζει σημαντικό ρόλο η σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης, διχάζονται σχετικά με το ποια είναι η θέση ενός συγκεκριμένου προϊόντος στη skincare ρουτίνα: της κρέμας ματιών. 

Διαβάστε Επίσης

Ο γενικός κανόνας λέει πως τα προϊόντα θα πρέπει να εφαρμόζονται από το πιο λεπτόρρευστο στο πιο παχύρρευστο. Μετά τον καθαρισμό, η σειρά που προτείνουν οι περισσότεροι είναι η εξής: τονωτική λοσιόν, ορός, κρέμα ματιών, κρέμα προσώπου, έλαιο το βράδυ ή αλλιώς αντηλιακό το πρωί. 

Οι skincare experts του οίκου Chanel ωστόσο διαφωνούν, προτείνοντας την εφαρμογή της κρέμας ματιών, αλλά και εκείνης των χειλιών ακριβώς μετά την τονωτική λοσιόν και πριν τον ορό. Ο λόγος είναι ότι καθώς η επιδερμίδα σε αυτά τα σημεία είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη είναι καλύτερο να έρχεται σε επαφή αποκλειστικά με προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για αυτή. 

Director's Tip: Εφαρμόστε την κρέμα ματιών χρησιμοποιώντας τον παράμεσο, το δάχτυλο που τυπικά έχει τη λιγότερη δύναμη, κάνοντας απαλές ταμποναριστές κινήσεις ξεκινώντας από το κόκαλο στην εσωτερική γωνία των ματιών και καταλήγοντας στην εξωτερικη, στοχεύοντας "το πόδι της χήνας".

Διαβάστε Επίσης