Πριγκίπισσα Rajwa | 5 πράγματα που ξέρουμε για την προσωπική της ζωή

Η πριγκίπισσα Rajwa είναι η μελλοντική βασίλισσα της Ιορδανίας και πριν από λίγες μέρες έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον πρίγκιπα Hussein.

H Rajwa Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif μπήκε και επίσημα στην βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας τον Ιούνιο του 2023 που παντρεύτηκε τον διάδοχο πρίγκιπα Hussein. Πλέον είναι η πριγκίπισσα Rajwa και έχει καταφέρει να βαδίσει στα χνάρια της πεθεράς της τόσο στις κομψές ενδυματολογικές της επιλογές όσο και στη δημοφιλία που έχει αποκτήσει με τη διακριτική παρουσία της. Από την Πέμπτη 8 Αυγούστου η προσοχή όλων έχει στραφεί ξανά στο πρόσωπό της αφού πήρε εξιτήριο από το μαιευτήριο και επέστρεψε στο σπίτι με τη νεογέννητη κόρη της. 

Οι πρώτες οικογενειακές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μας θύμισαν τις εξόδους από το μαιευτήριο της Kate Middleton μετά τη γέννηση των τριών παιδιών της. Για την περίσταση έκανε ακόμη μία κομψή εμφάνιση επιλέγοντας  ένα εμπριμέ μάξι shirt dress που ανήκει στη συλλογή της Ελληνίδας σχεδιάστριας Εύης Γκριντέλα. Το συνδύασε με λευκά oversized zip-up αθλητικά του οίκου Alexander McQueen.

Ξεχωριστές εμφανίσεις έκανε και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κερδίζοντας δικαιωματικά μια θέση στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες royals. Τι άλλο όμως ξέρουμε για την πριγκίπισσα  Rajwa

Η μητέρα της είναι ξαδέρφη ενός βασιλιά

Γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1994 στην Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Οι γονείς της είναι ο επιχειρηματίας Khalid al-Saif και η Azza al-Sudairi. Η μητέρα της είναι μάλιστα ξαδέρφη του βασιλιά Salman. Η πριγκίπισσα Rajwa έχει και τρία αδέρφια: Faisal, Nayef και Dana.

Πριγκίπισσα Rajwa | 5 πράγματα που ξέρουμε για την προσωπική της ζωή

Οι σπουδές στο εξωτερικό 

Η πριγκίπισσα επέλεξε να φύγει για σπουδές στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Syracuse University. Αποφοίτησε, με τιμές, το 2017 με πτυχίο στην Αρχιτεκτονική. Συνέχισε τις σπουδές της στο Fashion Institute of Design and Merchandising του Λος Άντζελες από όπου αποφοίτησε το 2019. 

Στο Λος Άντζελες έπιασε και την πρώτη της δουλειά στο αρχιτεκτονικό γραφείπ P-A-T-T-E-R-N-S. Έπειτα μετακόμισε στη Ριάντ όπου άρχισε να εργάζεται στο Designlab Experience.

Ο αρραβώνας με τον διάδοχο πρίγκιπα

Οι λεπτομέρειες για το πώς γνώρισε τον πρίγκιπα Hussein δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Αύγουστο του 2022. Η τελετή έγινε στο σπίτι της οικογένειας της Rajwa στη Ριάντ.

Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη με τον αρραβωνιαστικό της την έκανε τον Οκτώβριο του 2022. Από το 2023 και έπειτα την βλέπαμε συχνά στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας σε επίσημες εκδηλώσεις. Η βασίλισσα Ράνια την υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά στην οικογένεια και δεν χάνει την ευκαιρία να της εκφράζει την αγάπη της. 

πριγκίπισσα Rajwa και πρίγκιπας Hussein

Τα χόμπι της ππριγκίπισσας

Όσο για τις αγάπες της πριγκίπισσας Rajwa, μία από αυτές είναι τα άλογα. Ο σύζυγός της είχε ευχηθεί δημόσια για τα γενέθλιά της με ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο της πάνω σε άλογο. Στα άλλα χόμπι της περιλαμβάνεται το σχέδιο και οι χειροποίητες τέχνες. 

Είναι τρίγλωσση

Η πριγκίπισσα Rajwa μιλάει εκτός από αραβικά που είναι η μητρική της γλώσσα άπταιστα αγγλικά και γαλλικά

Διαβάστε Επίσης