Πριγκίπισσα Martha Louise της Νορβηγίας | Το βασιλικό προνόμιο που έχασε είναι και το σημαντικότερο

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της το περασμένο Σαββατοκύριακο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Martha Louise της Νορβηγίας ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον άντρα της καρδιάς της, Durek Verrett, σε μία τελετή που κατάφερε να γίνει γνωστή πριν καν πραγματοποιηθεί. 

Με αφορμή το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τη ζωή μίας πριγκίπισσας που αποφάσισε να ακολουθήσει την καρδιά της και όχι τον δρόμο που φαινομενικά είχε ήδη χαράξει για την ίδια η royal ταυτότητά της. Ειδικότερα, η Martha Louise της Νορβηγίας μπορεί να παραιτήθηκε από πολλά προνόμια όταν αποχώρησε από τα βασιλικά της καθήκοντα το 2022, αλλά ένας αυστηρός κανόνας δεν θα την ωφελούσε αν παρέμενε εργαζόμενη βασίλισσα.

Παρά το γεγονός ότι είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη από τον μικρότερο αδελφό της, τον πρίγκιπα διάδοχο Haakon, η Martha Louise δεν είναι η άμεση διάδοχος του νορβηγικού θρόνου. 

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η Νορβηγία δεν ακολουθούσε επίσημη σειρά διαδοχής με χρονολογικά κριτήρια, μέχρι το 1990, έτος στο οποίο το καθεστώς άλλαξε και οι όροι μεταβλήθηκαν. Η αλλαγή επηρεάζει μόνο όσους γεννήθηκαν το 1990 ή αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι η κόρη του Haakon και της πριγκίπισσας Mette-Marit, η πριγκίπισσα Ingrid Alexandra, διατήρησε τη θέση της στη σειρά διαδοχής πάνω από τον μικρότερο αδελφό της, τον πρίγκιπα Sverre Magnus.

Γεννημένη το 2004, η πριγκίπισσα Ingrid είναι επί του παρόντος δεύτερη στη σειρά διαδοχής του θρόνου πίσω από τον πατέρα της, γεγονός που την προορίζει να γίνει κάποτε η βασίλισσα της Νορβηγίας.

Διαβάστε Επίσης