6 τροφές που καταπολεμούν το επίμονο λίπος στην κοιλιά

Για μια καλλίγραμμη και υγιή σιλουέτα φροντίστε να γεμίσετε το διατροφικό σα ςπλάνο με προσθήκες που ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό.

Στην προσπάθεια σας να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος στη κοιλιά, στοχεύετε σε όλο και πιο εντατικές ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού, περισσότερα σετ κοιλιακών, μακρύτερες αποστάσεις με το ποδήλατο ή παραπάνω λεπτά σπριντ. Οι προπονήσεις, ωστόσο, δεν είναι αρκετές από μόνες τους ώστε να σε βοηθήσουν σχετικά άμεσα να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείς, εξαφανίζοντας το επίμονο λίπος στην κοιλιά. Απαιτείται ανάλογη διατροφή και φυσικά δεν εννοούμε περιοριστικές δίαιτες που συνήθως σε κάνουν να πεινάς.

Η προσθήκη τροφίμων στο διατροφικό σου πλάνο, τα οποία θα ενισχύουν τον μεταβολικό σου ρυθμό είναι ακριβώς εκείνο που λείπει από το γεύματα σου και καθυστερείς να δεις στον καθρέφτη το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έκτος από το να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, επίλεξε περισσότερα φρέσκα προϊόντα απαλλαγμένα από περιττά λιπαρά και τεχνητά γλυκαντικά ή ζάχαρη, όπως επίσης την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών.

Ποιες τροφές καταπολεμούν το λίπος στην κοιλιά;

Αγγούρι: Χάρη στο φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό κερσετίνη που περιέχει το αγγούρι και την υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό, το εν λόγω λαχανικό απομακρύνει αποτελεσματικά το φούσκωμα, ενώ συμβάλει και στην πρόληψη αυτού. Το αγγούρι είναι ένα ευέλικτο λαχανικό, ιδιαίτερα δροσιστικό για την εποχή του καλοκαιριού και συνδυάζεται σε πολλά πιάτα και γεύματα. Ένα μεγάλο αγγούρι διαθέτει περίπου 33 θερμίδες, καθιστώντας το ως το ιδανικό σνακ που δεν θα επιβαρύνει την σιλουέτα σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr