Ask The Expert | Συμβουλές από τη δερματολόγο Φωτεινή Μπαγεώρου για νεανική και ενυδατωμένη επιδερμίδα

Η ενέσιμη θεραπεία skinboosters με βιοδιεργέτες κολλαγόνου σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα προϊόντα SkinCeuticals θα ανανεώσουν την εικόνα σας.

Είναι η εποχή που η επιδερμίδα έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση και
ανανέωση και η ιδανική θεραπεία αναζωογόνησης είναι οι ενέσιμοι βιοδιεγέρτες σε συνδυασμό πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Σε αντίθεση με την ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, που απορροφάται από τον οργανισμό, οι ενέσιμοι βιοδιεγέρτες προσφέρουν αναπλήρωση του χαμένου όγκου με φυσικό τρόπο.

Ask The Expert | Συμβουλές από τη δερματολόγο Φωτεινή Μπαγεώρου για νεανική και ενυδατωμένη επιδερμίδα

Harper’s Bazaar Greece: Πώς επιτυγχάνουμε τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας;
Φωτεινή Μπαγεώργου: Με τη βοήθεια των κατάλληλων medical oriented προϊόντων περιποίησης και σε συνδυασμό με τις ενέσιμες θεραπείες στο ιατρείο οι οποίες δρουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Έτσι, επιτυγχάνεται η ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα της επιδερμίδας με αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας.

H.B.GR.: Ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα για μέγιστη ενυδάτωση;
Φ.ΜΠ.: Οι οροί υαλουρονικού οξέος, με πιο αγαπημένους μου τους Hydrating B5 Serum και τον πιο ενισχυμένο H.A. Intensifier Multi-Glycan Serum της SkinCeuticals, που ενυδατώνουν σε βάθος και "κλειδώνουν" την υγρασία της επιδερμίδας. Επιπλέον, ο νέος επαναστατικός ορός Cell Cycle Catalyst Serum δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Τον εφαρμόζετε πριν από κάθε άλλο ορό, καθώς ενισχύει τη δράση και την αποτελεσματικότητά τους.

H.B.GR.: Πώς επιτυγχάνεται η εκ βαθέων ενυδάτωση της επιδερμίδας;
Φ.ΜΠ.: Με τα skinboosters, τα ενέσιμα προϊόντα περιορισμένης διογκωτικής ικανότητας, τα οποία εφαρμόζονται με μια λεπτή βελόνα σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ και χαρίζουν στήριξη και ενυδάτωση, γιατί συγκρατούν την υγρασία της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα περιέχουν και αντιοξειδωτικούς παράγοντες.

H.B.GR.: Τι είναι οι βιοδιεγέρτες κολλαγόνου;
Φ.ΜΠ.: Οι βιοδιεγέρτες είναι υλικά που εγχέονται στην επιδερμίδα και
προάγουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τους δικούς μας ινοβλάστες.
Ανήκουν ως θεραπείες στη νέα τάση παγκοσμίως που λέγεται "αναγεννητική ιατρική". Δηλαδή, αντί να γεμίζουμε την επιδερμίδα με ξένα υλικά, την ενεργοποιούμε ώστε να παράγει το δικό της φυσικό κολλαγόνο. Είναι από τις θεραπείες που εφαρμόζω και στη δική μου επιδερμίδα, ενώ την προτείνω και σε όσους μου εμπιστεύονται την περιποίηση του προσώπου τους, άνδρες και γυναίκες, καθώς είναι υλικά που δεν αλλάζουν τους όγκους του προσώπου. Πρόκειται για θεραπείες που βελτιώνουν την ποιότητα της επιδερμίδας κι εμείς οι δερματολόγοι τις αποκαλούμε "skin quality treatments". Στην κλινική μου, For Better Skin Clinic, δημιουργώ για κάθε ασθενή ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας και συντήρησης του αποτελέσματος.

H.B.GR.: Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία;
Φ.ΜΠ.: Ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιούμε, διαμορφώνεται και το αντίστοιχο πρωτόκολλο. Συνήθως πραγματοποιούμε τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιάστημα ενός μήνα. Αργότερα μπορεί να ακολουθήσουν κάποιες αναμνηστικές δόσεις.

SkinCeuticals
Από αριστερά: Ενυδατικός ορός Hydrating B5, ορός πολλαπλής δράσης που ενισχύει τον όγκο και γεμίζει τις ρυτίδες H.A. Intensifier Multi-Glycan και ορός κυτταρικής ανανέωσης Cell Cycle Catalyst, όλα SkinCeuticals (www.skinceuticals.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.forbetterskin.gr