Υπάρχουν ορισμένες παραδόσεις που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν χάνουν την αίγλη τους. Σαν ο χρόνος να μην τις φθείρει, αλλά μέσα από στοχευμένες ενέσεις ανανέωσης, φρεσκάρουν το πρόσωπό τους χωρίς να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα τους. Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και τα δείπνα που τα συνοδεύουν ανήμερα, συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτές τις ιεροτελεστίες. Όπως, και το Novotel Athenes - μία από τις πιο διαχρονικές και σταθερές στην αλλαγή των δεκαετιών ξενοδοχειακή διεύθυνση της πρωτεύουσας.
Φέτος, το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στον πυρήνα της Αθήνας, διακοσμεί τη NOVagora του – το προσεγμένο του εστιατόριο με τον ολάνθιστο κήπο – με εορταστική διάθεση και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και την πρώτη ημέρα του χρόνου με ζωντανή μουσική, ευφυείς γαστρονομικές προτάσεις και δύο ειδικά σχεδιασμένα μενού διά χειρός Αντώνη Πεχλιβανάκη (chef του ξενοδοχείου) και της ομάδας του για όσους επιλέξουν να περάσουν την καρδιά των εορτών μαζί τους.
Κάπως έτσι, το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων έχει αέρα gala και τη μελωδική συντροφιά της Ιω Νικολάου. Η αρχή γίνεται με μία τραγανή τάρτα με μάνγκο, μανιτάρια και πούδρα porcini και χειροποίητο λουκάνικο αγριόχοιρου – δύο welcome dishes που σε προσανατολίζουν από την πρώτη μπουκιά στο ελληνόστροφο μονοπάτι το οποίο συνειδητά η κουζίνα του Novotel Athenes ακολουθεί και προτάσσει. Πριν η γεμιστή γαλοπούλα με κάστανο και καπνιστό τυρί στο σώμα και τον πουρέ γλυκοκολοκύθας καταφτάσει τη στιγμή του κυρίως, μία μαρμελάδα άγριου σύκου με κρέμα γραβιέρας δημιουργεί μία απολαυστική υφάλμυρη γέφυρα. Επίλογος με μους φιστίκι με σάλτσα κυδώνι και φρούτα του πάθους κι ένα αβίαστο cheers με Prosecco – γιατί κάθε βραδιά είναι πλήρης όταν ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο. Η τιμή υπολογίζεται στα 60 ευρώ / άτομο.
Μία εβδομάδα μετά, η τελευταία ημέρα του χρόνου – ώρες για να είμαστε ακριβείς – μας βρίσκει ξανά στη NOVagora. Με διαφορετικό μενού, ίδια όμως διάθεση. Να γελάσουμε, να αγκαλιαστούμε, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας, να ανταλλάξουμε ευχές, να κλείσουμε θελκτικά το μάτι στη νέα χρονιά που μόλις ξεκινά. Μία αφετηρία που αρχίζει γευστικά με κρέμα γλυκοπατάτας αρωματισμένη με κύμινο, προσούτο κι αχλάδι και σικορέ ψημένο στη σχάρα με μπεσαμέλ εσπεριδοειδών και γαρίδα confit, συνεχίζεται με κρέμα πορτσίνι σε εντυπωσιακή πρόταση σερβιρίσματος και κορυφώνεται με μοσχαράκι Wellington σε αποδομημένη εκδοχή με σάλτσα κόκκινου κρασιού. Η τάρτα φράουλα με σιρόπι Campari φέρει γλύκα στη νέα χρονιά όσο τα ποτήρια με Prosecco συναντιούνται μεταξύ τους σε ρυθμούς Happy New Year. Η τιμή υπολογίζεται στα 80 ευρώ / άτομο.
Πριν κάνετε την κράτησή σας, να σας ενημερώσω ότι τα πιστά μέλη του προγράμματος ALL δικαιούνται 10% έκπτωση και ένα ποτήρι Prosecco. Η κάρτα μέλους ALL σας επιτρέπει να λαμβάνετε αποκλειστικές εκπτώσεις στα Ξενοδοχεία της Accor, συμπεριλαμβανομένων ειδικών τιμών και παροχών. Το parking παρέχεται δωρεάν. Χρόνια μας πολλά!