Maria | Η επίσημη αφίσα της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie - Πότε θα τη δούμε στο Netflix

H ταινία Maria του Pablo Larrain ξετυλίγει τις τελευταίες μέρες της ζωής της θρυλικής σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

H βραβευμένη με Όσκαρ Angelina Jolie υποδύεται στην ταινία Maria τη Μαρία Κάλλας, την πιο εμβληματική ερμηνεύτρια του 20ού αιώνα. Η ταινία του Pablo Larrain ακολουθεί την Ελληνίδα ντίβα την περίοδο που αποσύρεται στο Παρίσι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή. 

Η ταινία θα είναι αυτή που θα ανοίξει το 65ο Φεστιβάλ Κινγματογράφου Θεσσαλονίκης στις 31 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια το Maria θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, στις 5 Δεκεμβρίου 2024, από το Cinobo και τη Faliro House. Λίγες ημέρες μετά, στις 11 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε την ημερομηνία της διαδικτυακής πρεμιέρας ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και την επίσημη αφίσα του Maria. 

"Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι ξανά με την ομάδα του Netflix, η οποία ενδιαφέρεται με τόσο πάθος για τις ταινίες. Αυτή η ταινία είναι η πιο προσωπική μου δουλειά μέχρι στιγμής. Πρόκειται για μια δημιουργική φαντασία και ένα ψυχολογικό πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας, η οποία, αφού αφιέρωσε τη ζωή της στην ερμηνεία για το κοινό όλου του κόσμου, αποφασίζει τελικά να βρει τη δική της φωνή, τη δική της ταυτότητα και να τραγουδήσει για τον εαυτό της. Είναι μεγάλη μου τιμή να αφηγηθώ αυτή την ιστορία και να τη μοιραστώ με το κοινό σε όλο τον κόσμο, όπως έκανε η Μαρία με τη ζωή της" δηλώνει ο σκηνοθέτης. 

Angelina Jolie, σε μία ερμηνεία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσιώδες χειροκρότημα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενσαρκώνει τη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Η ηρωίδα της έρχεται αντιμέτωπη με το φάντασμα ενός αλλοτινού και αξεπέραστου μεγαλείου, τον φόβο της θνητότητας, τις ανοιχτές πληγές μιας ζωής γεμάτης ανεπανάληπτους θριάμβους και ανεπούλωτα τραύματα. 

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι Kodi Smit-McPhee, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino και Valeria Golino.

Διαβάστε Επίσης