Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι οι ημέρες που όλοι μας φοράμε τη χαλαρή και αγαπησιάρικη μας διάθεση, όμως, υπάρχει ένα θέμα που συχνά δημιουργεί γλυκιές διαφωνίες, τρυφερές έριδες, ακίνδυνους – αλλά επίμονους – διαξιφισμούς. Το μέρος, η διεύθυνση, ο χώρος, το εστιατόριο που θα επιλέξουμε για το ρεβεγιόν. Η διεύθυνση που το Cheers αποκτά διαφορετική δόνηση όταν συντροφεύεται από άρτια αισθητική, ελεύθερη ή γεωμετρική αρχιτεκτονική, εορταστική διακόσμηση, αβίαστες εκπλήξεις, αναντικατάστατη γεύση. Για τα φετινά Χριστούγεννα, κάναμε μία – ευρεία – έρευνα και σας παρουσιάζουμε τα μενού που ξεχωρίσαμε σε χώρους που αναγάγουν το κοσμπολίτικο Fine Dining στην πιο ανόθευτα εορταστική απόλαυση. Χρόνια Πολλά!
Barolo Athens
Στο άρτια στολισμένο εστιατόριο του Ψυχικού, ο Μιχάλης Νουρλόγλου ενορχηστρώνει ένα χριστουγεννιάτικο μενού με κρεάτινες επιλογές, φρουτένιες γεύσεις και γλυκά – ιδανικό φινάλε σε ένα δείπνο που δεν θέλετε να σταματήσει ποτέ.
- Welcome Drink: Kir Royale Prosecco, Zardetto
- Σούπα βελουτέ παστινάκι με ψημένο ραντίτσιο, καπνιστή pancetta και μέλι με χειμωνιάτικα μπαχαρικά
- Σαλάτα από τρυφερά φύλλα, kale, ψητό κουνουπίδι, μαριναρισμένες σταφίδες, πράσινο μήλο και βινεγκρέτ από ξύδι σαμπάνιας
- Πίτα με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα και μπεσαμέλ πατάτας με τυρί provolone picante
- Risotto bianco με αχλάδια μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί και πεκορίνο με τρούφα
- Pizzeti με Roast beef, καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί caprine
- Σιγοψημένο στήθος κόκορα με τη γέμισή του, πουρέ γλυκοπατάτα-miso και σάλτσα cranberries ή λαβράκι φιλέτο με γλάσο ροδιού, ψητή κολοκύθα, μπροκολίνι και σάλτσα με τζίντζερ, μέλι και κουκουνάρι
-
Τιραμισού κάστανο
(τιμή: 95€ / άτομο)
Rock'n'Roll Athens
Στον ιστορικό χώρο του Κολωνακίου, εκεί που η υψηλή γαστρονομία παντρεύεται την αντίστοιχης κλίμακας μουσική, ο Χριστόφορος Πέσκιας υπογράφει ένα χριστουγεννιάτικο μενού με κλασικά υλικά σε άρτιο εκτελεσμένο χορό.
- Welcome Drink: Champagne ή Kir Royal
- Σούπα βελουτέ salsify με μπισκότα παρμεζάνας
- Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, confit από ξηρά σύκα Κύμης
- Σαλάτα με νεροκάρδαμο, ρόκα και ρόδι
- Στήθος γαλοπούλας γεμισμένο με παραδοσιακή γέμιση, gravy, cranberry sauce, parsnip φούρνου ή Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus συνοδείας σάλτσας με άγρια μανιτάρια, πουρέ πατάτας και τρούφα
- Κρέμα καραμέλας, αχλάδι ποσέ, tuile σουσάμι και παγωτό καραμέλα
- Mignardise & καφές
-
Τρουφάκια σοκολάτας, κουραμπιέδες και μελομακάρονα
(τιμή: 110€ / άτομο)
Izakaya Athens
Για εκείνους που επιθυμούν μία διαφορετική γευστική νότα στα Χριστούγεννά τους, το Izakaya Athens - ανανεωμένο, επαναπροσδιορισμένο, μυσταγωγικό και άκρως σαγηνευτικό - προτείνει ένα Sweet & Sour Japanese Inspired μενού υποσχόμενο ένα ταξίδι από τον ουρανίσκο μέχρι τα βάθη της Ιαπωνίας.
- Beef Tartare, μαριναρισμένο σε κρόκο αυγού και ζωμό βοδινού
- Σαλάτα με ρίζα και βολβούς, καπνιστό τόρο, πάστα Goma και Spicy Dressing λεμονιού
- Sando Foie Gras πάπιας
- Μπριζόλα Stiploin από την Αυστραλία με μανιτάρια και πιπέρι ή Black Cod σε New York Style
-
Yuzu & Raspberry Πάβλοβα με παγωτό Lemongrass
(τιμή: 85€ / άτομο)
10 Urban Roof
H πιο διάσημη τροπική όαση του κέντρου της Αθήνας μετατρέπεται σε Christmas Wonderland χάρη σε εκατοντάδες (ε)ξωτικά λαμπιόνια. Τα πιάτα που ετοιμάζει ο resident chef Δημήτρης Κανταράκης ζωντανεύουν τη γεύση της μαγείας
των Χριστουγέννων σε ένα ρεβεγιόν με γεύση, χορό, κέφι και αλησμόνητη αθηναϊκή θέα από την κορυφή του Radisson Blue Park Athens.
- Welcome Drink: Santa Claus Cocktail
- Uramaki "truffled seabass"
- Σούπα από topinambur, μαγειρεμένη με μανιτάρι τρομπέτα, αρωματικό λάδι και crème fraîche
- Σολομός Gravlax, με μάραθο, μπρικ, λάχανο savoy και brioche
- Σαλάτα με διάφορα μυρωδικά και φρέσκια αγκινάρα γκρατινέ με παρμεζάνα
- Capeletti με τρούφα, άγρια μανιτάρια στο ζωμό τους και cracker από παρμεζάνα
- Φιλέτο φασιανού με γέμιση κολοκύθα, σταφίδες, μπαχαρικά και gravy με γλυκό πορτοκάλι
- Τάρτα Σοκολάτα με Valrhona Dulcey, καραμελωμένα κάσιους και αφρό κάστανο
-
Μελομακάρονα / Κουραμπιέδες
(τιμή: 120€ / άτομο)
Beefbar Athens
Σε μια άκρως λαμπερή ατμόσφαιρα και πάντα στην καλύτερη τοποθεσία της Αθηναϊκής Ριβιέρας με θέα που χορταίνει την όραση, το εστιατόριο Beefbar Athens σας περιμένει να απολαύσετε την μαγεία των εορτών αλλά και της υψηλής γαστρονομίας σε ένα ρεβεγιόν δίπλα στη θάλασσα, προάγγελο του καλοκαιριού.
- Chestnut Soup, ένα Welcome Plate συνυφασμένο με τις εορτές
- Winter Kale Salad, ζεστή και με πικραλίδα
- Surf & turf tartare, για απόλαυση δίπλα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
- Lobster shiso, ο αστακός στα καλύτερα του
- Truffle wagyu flap roll, excellent meat στον απόλυτο βαθμό
- Salmon wellington, ο σολομός αλλιώς
-
Le nuage, γλυκά Χριστούγεννα
(τιμή: 200€ / άτομο)
Matsuhisa Athens
To "αθηναϊκό σπίτι" του διάσημου Ιάπωνα Chef Nobu σας προσκαλεί σε μία ακόμα high-end γαστρονομική εμπειρία. Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών, ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef της ζεστής κουζίνας Θωμάς Κουράκος, επιμελήθηκαν ένα Christmas' Eve με βάση την ιαπωνική κουζίνα και τις βραβευμένες ιδέες του μέντορά τους που θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις σας.
- Christmas scallop caviar, χαβιάρι για έναρξη
- Shrimp Koilados New Style Truffle, γαρίδες αλλιώτικες και τρυφερές
- Matsuhisa Sushi Selection
- Beetroot Salad Dry Miso, μία πανδαισία χρωμάτων και γεύσης
- Tuna Toban Yaki, τόνος αλά Japanese
- Slow cooked Short Rib, σιγοψημένο και απολαυστικό
-
Hazelnut Chocolate Caramel, γλυκό φινάλε
(τιμή: 220€ / άτομο)
MFlavours @ Athens Capital Hotel-MGallery Collection
Ένα ποτήρι σαμπάνιας αποτελεί το πιο λαμπερό καλωσόρισμα για την εν λόγω βραδιά, όπου όσοι επιλέξουν να περάσουν την Παραμονή των Χριστουγέννων θα απολαύσουν την απόλυτη Festive Fine Dining εμπειρία. Στο μενού της
Παραμονής των Χριστουγέννων διά χειρός Δημήτρη Μπούτσαλη πρωταγωνιστούν η γαλοπούλα με γέμιση πεκάν και βερίκοκο αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus συνοδευόμενο από τάρτα με μανιτάρια morel, κάστανα και μια ονειρική σάλτσα Bordelaise.
- Τόνος καρπάτσιο & ταρτάρ, emulsion στρειδιών, ζελέ yuzu-dashi και κράκερ φυκιών
- Οργανικό αυγό ποσέ, αφρός πατάτας, χαβιάρι και λευκή τρούφα από την Alba
- Γλώσσα Dover, γλυκά κάστανα, τρούφα, σελινόριζα, μήλο και αγκινάρα
- Λεμόνι-τζίντζερ σορμπέ
- Γαλοπούλα, γέμιση με πεκάν και βερίκοκο, τυλιγμένη με μπέικον, γλυκοπατάτα, παστινάκι και σάλτσα cranberry
- Mοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus, τάρτα με μανιτάρια morel, κάστανα, ρίζες λαχανικών, τρούφα και σάλτσα Bordelaise
-
Mont blanc με μαρμελάδα φραγκοστάφυλο, κρέμα κάστανο και σορμπέ αχλάδι
(τιμή: 160€ / άτομο)
Μεγάλη Βρεταννία
Στο ξενοδοχείο συνώνυμο της αυτόφωτης λάμψης και της πολυτέλειας που δεν διστάζει να αγκαλιάσει την ουσία της, το μενού είναι εορταστικό, πλούσιο σε πρώτες ύλες και μαγειρικές τεχνικές. Και με μία ασυναγώνιστη γοητεία που εξασφαλίζει η ανατριχιαστική θέα της Αθήνας από ψηλά.
- Σούπα τοπιναμπούρ με πράσο, καπνιστά κάστανα και τρούφα
- Ψητά χτένια, πουρές σελινόριζας και σάλτσα σαμπάνιας με σχοινόπρασο
- Λαβράκι γεμιστό με αστακό και μους από καφίρ μοσχολέμονο, σάλτσα μπουγιαμέσα με οστρακοειδή και βασιλικό
- Σορμπέ αχλάδι με γλυκάνισο
- Επιλογή από Παραδοσιακή γαλοπούλα, γεμιστή με ξερά φρούτα, κάστανα, κολοκύθα και σάλτσα ‘gravy’ ή Φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος, ψητό φουά γκρα, τσάτνεϋ κρεμμυδιού με μπαχαρικά και σάλτσα Μαδέρα
-
Τάρτα σοκολάτας με γκανάς μπίτερ σοκολάτας και τζίντζερ, μαρμελάδα μήλο με κανέλα και παγωτό βανίλια
(τιμή: 335€ / άτομο)
King George
Για ακόμη μία χρονιά, το εμβληματικό ξενοδοχείο King George στο κέντρο της Αθήνας επιβεβαιώνει τη φήμη ενός εκ των πιο μοναδικών χώρων για να περάσει κανείς το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων. Με γεύσεις παραδοσιακές with a twist και δροσιστικές και αναζωογονητικές, όπως η νέα χρονιά που πλησιάζει.
- Καρπάτσιο λαβράκι, αβοκάντο, χαβιάρι Oscietra και ντρέσινγκ από ρόδι
- Σούπα ‘Parmentier’ με τσορίθο και τουίλ χειμωνιάτικης τρούφας
- Χειροποίητο ραβιόλι με θαλασσινά, σάλτσα αρωματισμένη με σαφράν και λεμονόχορτο
- Σορμπέ αχλάδι με γλυκάνισο
- Επιλογή από Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, κάστανα, κουκουνάρι και σάλτσα κράνμπερι ή Φιλέτο μόσχου, λάπαθο, λαρδί, πουρές σελινόριζας με φουντούκι και σάλτσα από παλαιωμένο κόκκινο κρασί
- Τάρτα Σοκολάτας με γκανάς μπίτερ σοκολάτας και τζίντζερ, μαρμελάδα μήλο με κανέλα και παγωτό βανίλια
-
Καφές ή Τσάι Χριστουγεννιάτικες γλυκές λιχουδιές
(τιμή: 320€/άτομο)
The Dolli Acropolis
Τα Χριστούγεννα στην πόλη δεν ήταν ποτέ πιο απολαυστικά. Στο εντυπωσιακό lobby ύψους 10μ. η πολυτέλεια συναντάει τη φινέτσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον με αριστοτεχνικούς interior συνδυασμούς. Η εορταστική του ιδιοσυγκρασία κορυφώνεται στο μοναδικό εστιατόριο του ξενοδοχείου που ήρθε για να αλλάξει γαστρονομική ταυτότητα στην πόλη.
- Christmas canapés
- Ταρτάρ μοσχαριού
- Μπισκ αστακού
- Saint Jacques
- Μοσχάρι - foie gras
-
Γλυκό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι
(τιμή: 320€/άτομο)
Χρόνια Πολλά!