Eat Chic | Τέσσερις σεφ, τέσσερις διευθύνσεις, τέσσερα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Πού θα απολαύσουμε τον φετινό χειμώνα μερικούς από τους αγαπημένους μας σεφ.

Με τον Οκτώβριο να προσεγγίζει ημερολογιακά την "καρδιά" του, είναι ασφαλές να πούμε ότι η νέα γαστρονομική χρονιά σηκώνει αυλαία. Με τις σταθερές της αξίες στη θέση τους, αλλά και μερικές αλλαγές που επαναπροσδιορίζουν τον χάρτη μίας πόλης που αναγνωρίζει το καλό φαγητό, συγχρονίζεται με τους ρυθμούς της φιλόξενης εστίασης και το επιβραβεύει. Τέσσερις δημοφιλείς σεφ έχουν ήδη βρει το χειμερινό τους "σπίτι" και εμείς απλά ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το μενού τους. 

Η Μάγκυ Ταμπακάκη στο Mercato

Συνεχίζει να κινείται σε νότια μονοπάτια, γιατί, όπως η ιστορία έδειξε, της ταιριάζουν πολύ. Η ταλαντούχα και εργατική Μάγκυ Ταμπακάκη αναλαμβάνει καθήκοντα Restaurant Chef από τις 15 Οκτωβρίου στο Mercato, το εστιατόριο εντός του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, που αγαπά τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τις φινετσάτες γεύσεις και τους δικούς μας ουρανίσκους. 

Eat Chic | Τέσσερις σεφ, τέσσερις διευθύνσεις, τέσσερα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Με την αγάπη της για τη μαγειρική να γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, η ταλαντούχα κυρία Ταμπακάκη περιλαμβάνει στο πολυσχιδές βιογραφικό της τη συνεργασία της με το φημισμένο Ristorante Essenza και τη δημιουργία του (κατα)δικού της Napule στην Αθήνα, όπου οι εκλεπτυσμένες δημιουργίες της, με έμφαση στα εποχιακά υλικά και τις έντονες γεύσεις, γοήτευσαν τους λάτρεις της γαστρονομίας. Με την εμπειρία και το πάθος της, η chef Μάγκυ Ταμπακάκη φέρνει έναν φρέσκο αέρα στο Mercato, προσκαλώντας μας σε μια νέα γευστική εμπειρία που υπόσχεται να συναρπάσει και σε ένα νέο χειμερινό μενού, το οποίο συντίθεται αυτή τη στιγμή μαζί με την επιστροφή του θρυλικού brunch του εστιατορίου.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης σε γευστικό update του La Pantera Negra

Η πρώτη του απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία. Για αυτό, και το La Pantera Negra επιστρέφει με νέες γεύσεις, αλλά το ίδιο πάθος του Δημήτρη Κατριβέση για την ιαπωνοπερουβιανή Nikkei κουζίνα. 10 ολόφρεσκες προτάσεις ετοιμάζονται με μεράκι και προσγειώνονται στην πόρτα σας με την ιδιοσυγκρασία τους να χαρακτηρίζεται ως ένα εναρμονισμένο κράμα ανάμεσα στις λεπτές, ουμανικές γεύσεις της ιαπωνικής κουζίνας και της πικάντικης, ζωντανής γεύσης της περουβιανής.

Δημήτρης Κατριβέσης

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίσαμε το Chili Salmon Teriyaki Noodles με τον ψητό σολομό και τα edamame σε έναν ηδονικό χορό, το Wok Nuggets Bowl (τραγανές κοτομπουκιές με τηγανητό ρύζι ατμού, wok sauce, σουσάμι, φρέσκο κρεμμύδι, sriracha mayo και φρέσκο κόλιανδρο), αλλά και το Shrimp Aguachile (μαριναρισμένες γαρίδες με amazu ponzu, Αquachile, edamame, πίκλα ραπανάκι & κρεμμύδι, αγγούρι και lemon zest). Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, δοκιμάστε να συνδυάσετε τα πιάτα σας με μία από τις signature sauces – πόσο υπέροχο το packaging τους – ή τα κοκτέιλ του δημοφιλούς La Pantera Negra. Εξυπηρετεί σχεδόν σε όλη την Αθήνα.

Ο Νίκος Τσόλης γλυκαίνει το NJV Athens Plaza

Θα μπορούσε ο τίτλος να αποτελεί (γλωσσική) υπερβολή. Έχοντας γνωρίσει, όμως, τόσο τον ίδιο τον σεφ και δοκιμάσει τις γλυκιές του προτάσεις, μπορώ να εκμυστηρευτώ με ασφάλεια ότι το βάσκικο cheesecake (βανίλια, μαρμελάδα μύρτιλο και μοσχολέμονο σε απολαυστική αφήγηση) του είναι το καλύτερο που μπορείτε να δοκιμάσετε στην Αθήνα. 

Νίκος Τσόλης

Η πορεία του Νίκου Τσόλη στην ζαχαροπλαστική ξεκίνησε το 2012 εργαζόμενος στο εστιατόριο Σπονδή ως μαθητής. Εκεί ήταν που το μικρόβιο της γαστρονομίας εισέβαλε για τα καλά μέσα του. Είχε την τιμή να συνεργαστεί με αρκετούς σεφ με αστέρια Michelin και να ταξιδέψει στην Γαλλία για να δει από κοντά όλα όσα θαύμαζε από βιβλία και διαδίκτυο. Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε σε ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας  όπως στο Lycabettus restaurant (Σαντορίνη), στη Μεγάλη Βρεταννία (Σύνταγμα) και στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens (Βουλιαγμένη). Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος κι εμείς ακόμη περισσότερο. 

Ο Άνταμ Κοντοβάς στο Rock n Roll

Ήταν πέρσι τέτοια εποχή όταν ο Άνταμ Κοντοβάς άνοιξε το Ex Machina, το πρώτο δικό του εστιατόριο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη με την εστιατορική πρόταση να γίνεται μέσω του word of mouth viral σε τέτοιο βαθμό ώστε να διαγράφει μέχρι και σήμερα την ίδια επιτυχία. 12 μήνες μετά, o Άνταμ Κοντοβάς παίρνει τη γευστική σκυτάλη από τον Χριστόφορο Πέσκια αναλαμβάνοντας να συνθέσει το νέο γαστρονομικό πρόσωπο του εμβληματικού Rock n Roll στο Κολωνάκι.

Άνταμ Κοντοβάς

Μπορεί μέχρι στιγμής το μενού να μην έχει παρουσιαστεί, όμως, μία επαρκή γεύση μπορεί να μας προσφέρει η προτέρα δράση του σεφ, η οποία χαρακτηρίζεται από δημιουργίες νόστιμες, αλλά with attitude. Όπως κι ο ίδιος και το Rock n Roll itself.