Η ιδέα του Cyril και της Sylvie, των γάλλων ιδιοκτητών του From Paris ήταν απλή: να φέρουν τα καλύτερα τυριά της χώρας τους στην Αθήνα. Στη νέα fromagerie που άνοιξε πρόσφατα στην Αγία Παρασκευή, βρίσκετε τα πιο εκλεκτά τυριά από το γαλλικό terroir μαζί με chutneys, μαρμελάδες, κρασιά και ιδιαίτερες μπύρες για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.
Στην ανοιχτή βιτρίνα του μαγαζιού, τα τυριά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την "οικογένεια" που ανήκουν. Στην πλειοψηφία τους, παράγονται από νωπό γάλα, στοιχείο που τους χαρίζει περισσότερη γεύση αλλά και διαφοροποιεί το κάθε τυρί. Το εξαιρετικό Mimolette extra vieille (από αγελαδινό γάλα) κεντρίζει το ενδιαφέρον με το βαθύ πορτοκαλί του χρώμα και θα σας μείνει αξέχαστο στη γεύση. Το Crottin de Chavignol, φτιαγμένο από φρέσκο γάλα, είναι ένα artisanal τυρί που ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά του. Το From Paris ξεχωρίζει τα τυριά εκτροφής που προέρχονται από το γάλα ενός μόνο κοπαδιού, σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, γεγονός που προσδίδει στο προϊόν μεγαλύτερη τυπολογία.
Το Langre Fermier, τυρί εμποτισμένο με αρίστης ποιότητας τσίπουρο, είναι ιδανικό για να κερδίσετε το παιχνίδι των εντυπώσεων σ΄ ένα δείπνο - αρκεί να προσθέσετε τσίπουρο στην κορυφή, να το ανάψετε και να παρουσιάσετε ένα πιάτο φλαμπέ. Το αποτέλεσμα στη γεύση θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστό, καθώς το τυρί λιώνει, σύμφωνα με τις συμβουλές του Cyriel που είναι πάντα πρόθυμος να σας καθοδηγήσει με τις γνώσεις του.
Εξαιρετική επιλογή για τους μύστες των γαλλικών τυριών και των φίνων γεύσεων, το Comte au lait d''été, ένα ημίσκληρο τυρί που παράγεται αποκλειστικά από το γάλα αγελάδων που βοσκούν ανενόχλητες στα λιβάδια το καλοκαίρι. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό του αρώματος αλλά της επίγευσής του.
Μπορεί τα τυριά να είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά το φρέσκο βούτυρο και τα Cancoillotte - άλειμμα τυριού σε κλασική γεύση, με κρασί ή ελαιόλαδο - είναι αναμφισβήτητα τα καλύτερα συνοδευτικά για μία ζεστή μπαγκέτα.
From Paris, Κλεισθένους 35, Αγία Παρασκευή, Τηλ.: 697 390 8159