Για την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ το πρωινό γεύμα αποτελούσε μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία, η οποία θα χαρακτηριζόταν περισσότερο από συνέπεια και ποσότητα και λιγότερο από μαγειρική δυσκολία.
Με απλά λόγια, στη βασίλισσα άρεσε να τρώει πολλά πιάτα για πρωινό κάθε μέρα στο σπίτι της, το παλάτι του Buckingham και το κάστρο του Windsor. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκλιπούσα ξυπνούσε με τσάι και μπισκότα στο κρεβάτι, ενώ λίγα μετά το πρωινό της στο κρεβάτι απολάμβανε δημητριακά και τοστ. Όταν τα αυγά ήταν στο μενού, η μονάρχης προτιμούσε να σερβίρονται πάνω σε μια κλασική βρετανική λιχουδιά του τσαγιού - τις κρέπες!
Σε άρθρο της εφημερίδας The Observer αναφερόταν το βιβλίο Dinner at Buckingham Palace - βασισμένο στα ημερολόγια και τις προσωπικές αναμνήσεις του βασιλικού υπηρέτη Charles Oliver - και έλεγε:
"Κάθε μέρα αρχίζει με ένα αυγό, τα οποία συνοδεύονται από τσάι - με κρέπες, αν είσαι ο πρίγκιπας Κάρολος. Η βασίλισσα προτιμούσε τα καφέ αυγά, πιστεύοντας ότι έχουν καλύτερη γεύση. Η προ-προγιαγιά της, η βασίλισσα Victoria, έτρωγε το βραστό αυγό της, σερβιρισμένο σε χρυσή αυγοθήκη, με χρυσό κουτάλι".
Όσον αφορά τις υπόλοιπες διατροφικές προτιμήσεις της βασίλισσας για πρωινό, η ίδια απολάμβανε επίσης ένα μάλλον παλιομοδίτικο γεύμα με ρέγγες που συνήθιζε να τρώει με την αείμνηστη αδελφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, όταν ήταν παιδί. "Οι ρέγγες, σε διάφορες απλές παραλλαγές, παραμένουν από τότε αγαπημένες της βασίλισσας - για πρωινό, ως αλμυρό ή ως βραδινό δείπνο αργά το βράδυ. Η βασίλισσα είναι επίσης λάτρης του καπνιστού μπακαλιάρου ως πιάτο πρωινού", αναφέρεται στις σελίδες του βιβλίου.