Λίγες μόλις εβδομάδες (για την ακρίβεια 4 στον αριθμό), η πριγκίπισσα Άννα πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό για σπουδαίο λόγο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Η πολυαγαπημένη αδερφή του βασιλιά Καρόλου εμφανίστηκε στο Παρίσι στις 23 Ιουλίου για την πρώτη ημέρα της 142ης συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) πριν από την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στις 26 Ιουλίου. Η συνεδρίαση είναι η γενική συνέλευση των μελών της ΔΟΕ και η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι η μόνη Royal που συμμετέχει. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Δούκας Henri του Λουξεμβούργου, η πριγκίπισσα Nora του Λιχτενστάιν, ο Amir Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani του Κατάρ, ο πρίγκιπας Feisal Al Hussein της Ιορδανίας, ο πρίγκιπας Jigyel Ugyen Wangchuck του Μπουτάν και η πριγκίπισσα Reema Bandar Al-Saud of Saudi Arabia της Σαουδικής Αραβίας είναι μέλη της ομάδας.
Κάπως έτσι, το πρώτο ταξίδι της πριγκίπισσας Άννας στο εξωτερικό αποτέλεσε ένα μικρό βασιλικό reunion με φίλους Royals από πολλά σημεία του πλανήτη, αλλά και της σχέσης της ίδιας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
"Η πριγκίπισσα Άννα αναχώρησε απόψε από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου για τη Γαλλία και κατά την άφιξή της αργότερα στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού έγινε δεκτή από την πρέσβειρα της Αυτού Μεγαλειότητας στη Γαλλική Δημοκρατία (την Εξοχότητά της Dame Menna Rawlings)", αναφέρει το Παλάτι στην επίσημη ανακοίνωσή του.
Η πριγκίπισσα Άννα, η οποία συχνά αναφέρεται ως το "πιο σκληρά εργαζόμενο" μέλος της βασιλικής οικογένειας με βάση τον αριθμό των επίσημων υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, έχει ιδιαίτερη σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πρώην αγωνιζόμενη.
Η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ έγραψε σύγχρονη βασιλική ιστορία όταν αγωνίστηκε για την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στα αγωνίσματα ιππασίας στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, αποτελώντας το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που συμμετείχε στην παγκόσμια αθλητική διοργάνωση. Η πριγκίπισσα βασιλική παρέμεινε συνδεδεμένη με τους αγώνες, υπηρετώντας ως πρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Ένωσης από το 1983 και αναλαμβάνοντας τον πρώτο της διοικητικό ρόλο στη ΔΟΕ το 1990.