3 foolproof τρόποι να μειώσετε όλα τα σημάδια γήρανσης

Οι πιο "δυνατοί" σύμμαχοι στη μάχη με το χρόνο.

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να "γεμίζει" προσωρινά τις λεπτές γραμμές, η νιασιναμίδη να χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα και η βιταμίνη C λάμψη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν τα "μεγάλα όπλα" στη μάχη με το χρόνο. Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε τα σημάδια τους, όπως οι κηλίδες, η θαμπή όψη και οι ρυτίδες προσώπου άμεσα και το κυριότερο αποτελεσματικά, αυτά είναι τα 3 πιο σύγχρονα μέσα:

Ρυτίδες προσώπου, κηλίδες, θαμπή όψη | 3 σύγχρονοι τρόποι να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης

Χρησιμοποιήστε ρετινόλη

Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαίο το gold standard της αντιγήρανσης. Η ρετινόλη, η οποί εμπλουτίζει τις συνθέσεις των πιο αποτελεσματικών, αντιρυτιδικών προϊόντων αυξάνει την κυτταρική ανανέωση στο δέρμα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, εξισορροπεί την παραγωγή φυσικών ελαίων και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθά επίσης στην αποφυγή διάσπασης του κολλαγόνου και πυκνώνει το βαθύτερο στρώμα του δέρματος για την πρόληψη των ρυτίδων.

3 foolproof τρόποι να μειώσετε όλα τα σημάδια γήρανσης
Essential Shock Intense Retinol Fluid, Natura Bissé (sonice.gr)

Το αρνητικό είναι ότι αν δεν χρησιμοποιηθεί στη σωστή δοσολογία, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, ερυθρότητα και ξεφλούδισμα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι προκαλεί φωτοευαισθησία και γι' αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται ιδανικά κατά τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης και να ακολουθείται από αντηλιακό με υψηλό SPF το πρωί. 

Director's Note: Αν αναζητάτε ένα ακόμα πιο δραστικό συστατικό, στραφείτε σε προϊόντα με ρετινάλη ή σε ακόμα πιο ισχυρά ρετινοειδή, για τα οποία όμως χρειάζεστε συνταγή γιατρού.

Εντάξτε στη ρουτίνα σας τη φωτοθεραπεία

Η φωτοθεραπεία μόλις πρόσφατα κατάφερε να γίνει mainstream με την αύξηση της δημοτικότητας των LED μασκών οικιακής χρήσης. Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία προσώπου και λαιμού που χρησιμοποιεί τη μη θερμική ενέργεια φωτός LED για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες φυσικών κυττάρων του σώματός προκειμένου να επιταχύνει την αναζωογόνηση και την επιδιόρθωση του δέρματος. Στα πλεονεκτήματά της είναι πως δεν τραυματίζει την επιδερμίδα, δεν αφήνει σημάδια, ενώ δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά τη συνεδρία.

Κάθε χρώμα έχει ειδικό βάρος, θερμοκρασία, μήκος κύματος, πυκνότητα και επίπεδο ενέργειας. Ανάλογα με τη συχνότητα που εκπέμπουν και το πόσο βαθιά διεισδύουν, τα φώτα LED πιστεύεται ότι έχουν διαφορετικά βιολογικά αποτελέσματα.

μάσκα led

Μία από τις πιο δημοφιλείς μάσκες για φωτοθεραπεία με χιλιάδες θετικές κριτικές online είναι η LED Light Therapy Face Mask της CurrentBody Skin. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι χρησιμοποιεί μόνο κλινικά αποδεδειγμένα μήκη κύματος για να διεισδύσει έως και 4 mm ιστού δέρματος, διεγείροντας τα κύτταρα του δέρματος από μέσα. Παρέχοντας τα ίδια κλινικά αποδεδειγμένα μήκη κύματος με τα επαγγελματικά μηχανήματα, προσφέρει 100% ασφαλή και ανώδυνα αποτελέσματα χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής έκθεσης, μειώνοντας τις ρυτίδες κατά 24% σε 4 εβδομάδες κι αφήνοντας την επιδερμίδα πιο φρέσκια και λαμπερή. 

Director's Note: Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα έχει στην γκάμα των προϊόντων της και μάσκα LED για το λαιμό, η οποία συνδυαστικά με εκείνη για το πρόσωπο προσφέρει μια ολοκληρωμένη αντιγηραντική φροντίδα. 

Δοκιμάστε τη θεραπεία microneedling

Διαβάστε Επίσης

Το microneedling είναι μία θεραπεία, κατά την οποία εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες (σε derma roller ή derma pen) τρυπούν την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος (επιδερμίδα) και προκαλούν μικρο-τραυματισμούς στο δέρμα. Δημιουργώντας αυτά τα "μικρο-κανάλια" στο δέρμα, η επιδερμίδα αναγκάζεται να μεταβεί στη "λειτουργία άμυνας" της με σκοπό την επούλωση των πληγών, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει τελικά πιο σφριγηλή και νεανική.

Beauty derma roller

Η συγκεκριμένη θεραπεία συστήνεται τόσο για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, όσο και για τη μείωση της όψης των σημαδιών της ακμής και των δυσχρωμιών. 

Πολλοί είναι οι δερματολόγοι που δεν συστήνουν την at home χρήση του dermaroller, καθώς οι περισσότερες γυναίκες ασκούν υπερβάλλοντα ζήλο, με αποτέλεσμα να το ενσωματώνουν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής τους και να μην το καθαρίζουν σωστά. Προτιμότερο είναι η συγκεκριμένη θεραπεία να γίνεται στο ιατρείο του δερματολόγου για αποφυγή τραυματισμών και μολύνσεων.

Διαβάστε Επίσης