Τα 6 σχέδια μαγιό που θα φοράτε σε κάθε ηλικία

Διαχρονικά μαγιό στα οποία θα ανήκει πάντα μια θέση στη συλλογή σας

Μαγιό, η λέξη που έχουμε συνδέσει με την παραλία, τις διακοπές και τη χαλαρή διάθεση του καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή, όμως, η κατηγορία αυτή ενός ενδύματος που προσφέρει χαρά, μπορεί να εξελιχθεί σε πηγή άγχους για πολλές γυναίκες. Το "ποιο μαγιό θα διαλέξω που να κολακεύει τη σιλουέτα μου;" και το "τι να μαγιό να διαλέξω που να ταιριάζει στην ηλικία μου;" είναι δυο ερωτήσεις που δεν σταματούν να τις απασχολούν σε κάθε δεκαετία της ζωής τους.

Η επιλογή, βεβαίως, ενός ρούχου που εκθέτει το σώμα περισσότερο από κάθε άλλο, απαιτούσε πάντα μια επιπλέον φροντίδα και σκέψη, από την άλλη όμως διανύουμε μια εποχή που οι αυστηροί κανόνες του dress code καταλύονται και τα πρότυπα ομορφιάς και γυναικείου σώματος αμφισβητούνται. Επομένως, η συμβουλή στην οποία οφείλουμε να καταλήγουμε είτε αυτή αφορά την επιλογή μαγιό είτε κάποιου άλλου ρούχου είναι μία: φοράμε ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας

Διαβάστε Επίσης

Με δεδομένο στο μυαλό μας ότι η τελική επιλογή ανήκει στη διάθεση, το γούστο και την ανάγκη μας κάθε φορά, μπορούμε, ωστόσο, να ξεχωρίσουμε κάποια σχέδια σε γυναικεία μαγιό είτε ολόσωμα είτε μπικίνι που διακρίνονται από μια διαχρονική γοητεία. Μαγιό που μπορούν να φορεθούν σε κάθε ηλικία και τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλά διαφορετικά "προσωπικά στιλ" είναι τα εξής:

-Το μαύρο ολόσωμο 

Το μαύρο ολόσωμο μαγιό είναι μια επιλογή στην οποία ορκίζονται οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, οι Γαλλίδες. Δεν έλειψε ποτέ από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα, καθώς προσφέρει σιγουριά κι ασφάλεια- το μαύρο φημίζεται, εξάλλου, για την ιδιότητα του να "κόβει" πόντους και να προσφέρει κάλυψη, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι αυτό το ζητούμενο (να κρύψετε ατέλειες), ένα ολόσωμο μαγιό σε μαύρο χρώμα παραμένει μία ασυναγώνιστα κομψή πρόταση

Μαύρο ολόσωμο μαγιό, Eres.
Μαύρο ολόσωμο μαγιό, Eres.

Θα το βρείτε εδώ. 

-Τα high waisted μπικίνι 

Τα ψηλόμεσα μπικίνι είναι μια πρόταση στην οποία καταφεύγουν πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα από μία ηλικία και μετά. Το γεγονός ότι τα ψηλόμεσα bikini bottoms προσφέρουν κάλυψη στην κοιλιά, τις κάνει να αισθάνονται λιγότερο εκτεθειμένες σ' ένα σημείο που συχνά με την πάροδο των χρόνων συσσωρεύει περισσότερο λίπος ή εμφανίζει χαλάρωση και σημάδια από την εγκυμοσύνη. Αν και η εποχή είναι η καταλληλότερη για να αφήσουμε κατά μέρους τέτοιους περιορισμούς, αναφορικά με το σώμα μας, ωστόσο μπορούμε να διατηρήσουμε ως επιλογή τα high waisted μπικίνι που αποπνέουν μία vintage αισθητική και σοφιστικέ κομψότητα

One-shoulder μπικίνι τιρκουάζ, Bottega Veneta.
One-shoulder μπικίνι τιρκουάζ, Bottega Veneta.

Θα το βρείτε εδώ

-Τα μαγιό με floral μοτίβα

Τα φλοράλ αποτελούν ένα μοτίβο που αγαπούν ιδιαίτερα οι γυναίκες κι εν αντιθέσει με άλλα prints, επιλέγουν χωρίς ενδοιασμούς να φορούν σε κάθε ηλικία. Είτε σε μπικίνι είτε σε ολόσωμο, ένα φλοράλ μαγιό θα βρίσκει πάντα τη θέση του ανάμεσα στις επιλογές σας και θα σας κάνει να αισθάνεστε φρεσκάδα και ζωντάνια.

Φλοράλ ολόσωμο μαγιό, Dolce & Gabbana.
Φλοράλ ολόσωμο μαγιό, Dolce & Gabbana.

Θα το βρείτε εδώ

- Τα halter neck μαγιό

Μία εξαιρετικά σέξι σιλουέτα σε μαγιό, που επίσης ταιριάζει σε γυναίκες κάθε ηλικίας, είναι τα halter neck, αυτά δηλαδή που δένουν γύρω από τον λαιμό. Τα halter neck μαγιό έρχονται σε μία ποικιλία σχεδίων που κάνει σχεδόν απίθανο να μη βρείτε αυτό που σας αρέσει και σας ταιριάζει περισσότερο. 

Ολόσωμο μαγιό με λαιμόκοψη halter ντραπέ, Oysho.
Ολόσωμο μαγιό με λαιμόκοψη halter ντραπέ, Oysho.

Θα το βρείτε εδώ. 

-Ηigh-cut, mid-cut και low - cut   

Οι τάσεις στα μαγιό των τελευταίων ετών δίνουν προβάδισμα στα high- cut bottoms, αυτά δηλαδή που τα χαρακτηρίζει το "κόψιμο ψηλά", συνήθως πάνω από τον γοφό. Ωστόσο τόσο τα mid-cut (ή classic brief), με απλά λόγια τα κλασικά σλιπ, όσο και τα low-cut (που "κόβουν χαμηλά", σχεδόν αγκαλιάζοντας τους γοφούς), θα παραμένουν μια διαχρονική επιλογή. Τα μπικίνι με high -cut bottoms ή τα ολόσωμα με "ψηλά κοψίματα" αποτελούν μία πολύ θηλυκή σιλουέτα η οποία έχει την τάση να ...ψηλώνει τον κορμό. Τα κλασικά σλιπ ή τα low-cut από την άλλη, προσφέρουν συνήθως καλύτερη κάλυψη και στήριξη. Για κάθε ένα, ασφαλώς, από τα μαγιό της κατηγορίας αυτής, θα υπάρχει μία θέση στη συλλογή σας για πάντα. 

High-cut σιλουέτα: 

Ολόσωμο high-cut leg μαγιό, Matthew Bruch.
Ολόσωμο high-cut leg μαγιό, Matthew Bruch.

Θα το βρεις εδώ

Mid - cut σιλουέτα: 

Σουτιέν μπικίνι, Yamamay.
Σουτιέν μπικίνι, Yamamay.

Σλιπ μπικίνι, Yamamay.
Σλιπ μπικίνι, Yamamay.

Low-cut σιλουέτα:

Εμπριμέ ολόσωμο με ανοιχτή πλάτη, Paco Rabanne.
Εμπριμέ ολόσωμο με ανοιχτή πλάτη, Paco Rabanne.

Θα το βρείτε εδώ.

- Τα bikini topς με ενίσχυση / στήριξη 

Αν και οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουμε τα μπικίνι με τοπ τριγωνάκι, χωρίς μπανέλες ή τα στράπλες, πολλές φορές είναι ο σωματότυπος, και το στήθος ειδικά, που επιβάλλει επιλογές που παρέχουν στήριξη ή ενίσχυση. Επομένως, είτε για πρακτικούς λόγους είτε γιατί θέλουμε να τονώσουμε την αυτόπεποίθησή μας και να αναδείξουμε το στήθος μας ή απλά γιατί βρήκαμε ένα σχέδιο που μας ενθουσιάζει, τα bikini tοps με μπανέλες ή "μαξιλαράκια" (cups) θα ανήκουν στις επιλογές μας. 

Ενισχυμένο Push Up σουτιέν μπικίνι Atene, Calzedonia.
Ενισχυμένο Push Up σουτιέν μπικίνι Atene, Calzedonia.

Θα το βρείτε εδώ.

Ντραπέ σλιπ μπικίνι Atene, Calzedonia.
Ντραπέ σλιπ μπικίνι Atene, Calzedonia.

 Θα το βρείτε εδώ.