Τα μυστικά των stylish γυναικών άνω των 50 για κομψά χειμερινά looks

Οι πολύτιμες συμβουλές μόδας από διάσημες fashion creatives άνω των 50.

Οι γυναίκες καθώς μεγαλώνουν γνωρίζουν πώς να προσαρμόζουν το στιλ τους ώστε να το κάνουν επίκαιρο, αλλά πάντα σε σχέση μ' αυτό που εκφράζει το προσωπικό τους γούστο και την αισθητική. Πλέον, σε μία εποχή που η μόδα έχει απελευθερωθεί από αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς, και κυρίως από το ταμπού της ηλικίας, κομψές γυναίκες με αγάπη για τη μόδα, από κάθε γωνιά του πλανήτη και από κάθε ηλικιακό γκρουπ, φροντίζουν να μας τροφοδοτούν με φρέσκες ιδέες και στιλιστικές συμβουλές. 

Αν θέλουμε, ωστόσο, να περιοριστούμε στην εποχή του χειμώνα και στις ανάγκες και επιθυμίες των γυναικών άνω των 50, μία ματιά στους λογαριασμούς των fashion creators και influencers που εκπροσωπούν την κατηγορία μας οδηγούν σ' αυτά τα πολύ χρήσιμα tips για το στιλ:

1- Αναβαθμίζουν τα casual looks 

Ένα γούνινο τζάκετ, ένα παλτό με χρώμα ή ένα διαχρονικό παλτό, όπως και statement αξεσουάρ, θα κάνουν updated τα looks σας με πρωταγωνιστή το denim

2- Επιλέγουν stylish χρωματικούς συνδυασμούς 

Τα κομψά color combos θα εξασφαλίσουν ενδιαφέρον στις εμφανίσεις σας. Δοκιμάστε το σοκολατί/κόκκινο ή το γκρι/μπορντό ή ακόμα και το κίτρινο/camel και δημιουργήστε σύνολα που θα σας βγάλουν από τη στιλιστική μονοτονία. 

3- Υιοθετούν την less-is-more προσέγγιση 

Οι κομψές γυναίκες άνω των 50 ξέρουν πώς να επιλέγουν τα κομμάτια που έχουν πραγματικά ανάγκη για μια εμφάνιση και τις κάνουν να νιώθουν άνετα. Συχνά, τίποτα δεν είναι περιττό στα looks τους, ενώ ξέρουν πώς να περιορίζουν την γκαρνταρόμπα τους σε κομμάτια που ταιριάζουν στο προσωπικό τους γούστο και είναι απαραίτητα στο κομψό τους στιλ. 

4- Προσαρμόζουν τις τάσεις στο προσωπικό τους στιλ 

Μεγαλώνοντας, κάθε γυναίκα αποκτά όλο και καλύτερη γνώση του στιλ της, του τι πραγματικά της ταιριάζει και την κάνει να νιώθει ο εαυτός της.  Οι νέες τάσεις που προτείνει η μόδα κάθε σεζόν, συχνά γίνονται πεδίο πειραματισμού και οι fashion experts άνω των 50 ξέρουν πώς να τις προσαρμόζουν στο προσωπικό τους στιλ. 

5- Τολμούν το statement 

Οι κομψές fashionistas άνω των 50 διακρίνονται συχνά από τόλμη. Αυτό συχνά μεταφράζεται σε statement εμφανίσεις όπου κυριαρχούν ένα ή πολλά μοτίβα, έντονα χρώματα ή ο συνδυασμό τους, πλούσιες υφές και φυσικά τα bold αξεσουάρ