Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Miu Miu είναι το brand που ηγείται στην αγορά της μόδας και τη δημιουργία τάσεων; Μάλλον κανείς, και η εκ νέου παρουσία του στην κορυφή με τα hottest brands του προτελευταίου τριμήνου του 2024 έρχεται να το επιβεβαιώσει. Το Lyst έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα brands και τα προϊόντα που σημείωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά ζήτησης στην πλατφόρμα του το τρίμηνο Ιούλιος- Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2024 και μετά από μία μικρή υποχώρηση στη δεύτερη θέση το περασμένο τρίμηνο, η Miu Miu επιστρέφει ξανά στην κορυφή. Την ίδια στιγμή, η Loewe, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του Lyst Index την άνοιξη, υποχώρησε στη δεύτερη θέση, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Prada.
Ωστόσο, αν και οι αλλαγές στην κορυφή δεν ήταν σημαντικές, το πιο αξιοσημείωτο σ' αυτή τη λίστα ήταν η εντυπωσιακή άνοδος του Alaïa που βρέθηκε στην 5η θέση με τα hottest brands του πλανήτη αυτή τη στιγμή σημειώνοντας άνοδο 12 θέσεων από την προηγούμενη κατάταξή του. Από το 2021 οπότε και ανέλαβε creative director του οίκου ο Pieter Mulier, το brand έχει γνωρίσει μία σημαντική ανανέωση διατηρώντας παράλληλα το σεβασμό στην σπουδαία κληρονομία του Azzedine Alaïa και σταδιακά έχει εξελιχθεί σ' ένα brand αναφοράς για τις σύγχρονες fashionistas. H ζήτηση για τα προϊόντα των συλλογών Alaïa σημείωσε αύξηση 51% το τελευταίo τρίμηνο, χάρη βεβαίως σε κομμάτια όπως οι fishnet μπαλαρίνες του, που βρέθηκαν και στην κορυφή της λίστα με τα hottest items, ενώ οι τσάντες Le Teckel και Le Coeur συνεχίζουν να έχουν σημαντική ζήτηση στην παγκόσμια αγορά.
Όσο για τα υπόλοιπα brands στη λίστα του Lyst, την πεντάδα συμπληρώνει ο οίκος Saint Laurent που βρίσκεται στην 4η θέση πίσω από την Prada και μπροστά από τον Alaïa, ενώ τη 10άδα συμπληρώνουν στην 6η θέση η Bottega Veneta, στην 7η ο Jacquemus, στην 8η ο Gucci, στην 9η το The Row και στην 10η ο Valentino.
Στα new entries της λίστας συναντάμε τον Ralph Lauren στη 14η θέση, που χάρη σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Wimbledon πριμοδοτήθηκε ως ένας brand που εκπροσωπεί το αυθεντικό sportwear (οι αναζητήσεις για τα προϊόντα σημείωσαν το εντυπωσιακό ποσοστό 151%). Το Σουηδικό brand TOTEME βρέθηκε στην 16η θέση, η Victoria Beckham στην 19η θέση, ενώ στη λίστα έχουμε και την είσοδο του οίκου Chloé, στην 20η θέση. Η αναβίωση του boho style που ξεκίνησε η νέα creative director, Chemena Kamali, δημιουργεί υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη τοποθέτηση του οίκου στη λίστα στους επόμενους μήνες.