Απαγορευμένοι έρωτες, φήμες μοιχείας, ίντριγκες, αιφνιδιαστική παραίτηση... Η βασιλική οικογένεια της Δανίας έχει ήδη το δικό της γενναίο μερίδιο σε σκάνδαλα και πιπεράτα πρωτοσέλιδα. Αρκετά μάλιστα, για να ενθαρρύνει το εθνικό κανάλι TV2 να της αφιερώσει μια τηλεοπτική σειρά όπως το The Crown του Netflix.
Μια βασιλική οικογένεια πλούσια σε ίντριγκες και πάθη
Η παραγωγός Pernille Bech Christensen ανακοίνωσε σε δήλωσή της ότι το δανέζικο κανάλι ετοιμάζει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Af Guds nåde (σε ελεύθερη μετάφραση "Με τη χάρη του Θεού"). "Μια σημαντική ιστορία που αφορά όλους τους Δανούς, ειπωμένη από την οπτική γωνία της βασιλικής οικογένειας της Δανίας και με επίκεντρο τη βασίλισσα Margrethe II", είπε.
Να θυμίσουμε πως η βασίλισσα της Δανίας παραιτήθηκε τον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου 2924, έπειτα από 52 χρόνια βασιλείας της.
Μετά από την παραίτηση ορκίστηκε βασιλιάς ο πρωτότοκος γιος της, Frederik με τη σύζυγό του, βασίλισσα Mary στο πλευρό του.

Η βασίλισσα έχει ήδη δει τη ζωή της να γίνεται μιούζικαλ με τον τίτλο Margrethe. Ήρθε η ώρα να δει τη ζωή της να γίνεται σειρά;
Τα γυρίσματα ξεκινούν το 2025
Η νέα δανέζικη σειρά είναι "η ιστορία μιας οικογένειας, ενός αναχρονιστικού θεσμού που αγωνίζεται να διατηρήσει τη σημασία του στη σύγχρονη εποχή", συνέχισε η Bech Christensen. Όπως και το The Crown για τους Άγγλους, η σειρά θα ασχοληθεί με τη ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά και της δανικής κοινωνίας. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2025. Τα ονόματα των των ηθοποιών δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.