"Da Bruno": Εντατικά μαθήματα ιταλικών στο Παλαιό Φάληρο
Σαράντα χρόνια ιστορίας μετρά η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη, που αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την ιταλική κουζίνα, μιας και είναι πιστοποιημένα το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο της πόλης. Το "Da Bruno" επιμένει με αγάπη και σεβασμό να εξερευνά τις γεύσεις και τις γαστρονομικές παραδόσεις της "Μπότας", σερβίροντας στην ατμοσφαιρική του σάλα ή στην κατάφυτη αυλή του κλασικά πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, ιδωμένα από μια μοντέρνα οπτική. Με αφορμή τη μεγάλη επέτειό του, το "Da Bruno" επαναφέρει στο κύριο μενού του μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα του, που αγαπήθηκαν πολύ μέσα σε αυτές τις τέσσερις δημιουργικές δεκαετίες.
Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να θυμηθείτε ή να δοκιμάσετε για πρώτη φορά τα φαβορί με τη σηματοδότηση "Vintage Choice", όπως η σαλάτα Leonardo από το 1994, οι ταλιατέλες Funghi misti με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών σιγομαγειρεμένο με κρέμα παμεζάνας και μαύρη τρούφα, αλλά και το κοτόπουλο Fantasia. Εκτός από την επετειακή σειρά, ο Οκτώβριος ως μήνας της παρμεζάνας εμπλουτίζει με λιμπιστικές προτάσεις τις γεύσεις του "Da Bruno". Τα ζεστά ζυμαρικά ανακατεύονται μέσα σε ένα κεφάλι παρμεζάνας αργής ωρίμανσης προτού σερβιριστούν σε ένα πιάτο τυρένιας πανδαισίας!
Tip: Ακολουθεί, τον Νοέμβριο, ο μήνας της τρούφας! Δοκιμάστε πιάτα με λευκή τρούφα από την περιοχή Άλμπα της Ιταλίας.
Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, 2109818959, FB:Da Bruno, IG:da_bruno_ristorante
"Ovio": Μοντέρνα και ιταλικά στην Απόλλωνος
Σταθερή αξία για όσους συχνάζουν στο αθηναϊκό κέντρο και προτιμούν μια πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, το "Ovio" έχει κάτι για όλους. Γι’ αυτό και στα τραπέζια του –γεμάτα ακόμα και τις καθημερινές πλέον– θα δεις κόσμο όλων των ηλικιών, από ζευγαράκια και οικογένειες μέχρι παρέες επωνύμων. Το επιτυχημένο πρότζεκτ του Πάνου Ιωαννίδη και του Πάνου Πολίτη διατηρεί μεν ζωντανή την παράδοση της ιταλικής κουζίνας, πάντα όμως φροντίζει να τη συνδυάζει με ένα μοντέρνο γαστρονομικό twist, γεγονός που το καθιστά αγαπημένο προορισμό ακόμα και των πιο επιλεκτικών ουρανίσκων, που αναζητούν κάτι διαφορετικό στην ήδη πληθωρική πιάτσα του κέντρου της πόλης.
Άριστες πρώτες ύλες, casual fine dining και σύγχρονες τεχνικές δημιουργούν μια πρωτότυπη εμπειρία για όποιον το επισκέπτεται, μιας και έχει την ευκαιρία όχι μόνο να γευτεί κλασικά ιταλικά πιάτα, αλλά και να πάρει μια γεύση από άλλες, εξίσου μοναδικές διεθνείς κουζίνες. Ο μοντερνισμός φαίνεται ήδη από ορεκτικά όπως το tartare Bolognese από μοσχαρίσιο φιλέτο και τα arancini τραχανά lahmacun, από τα spaghetti blanco-nero al Savoro, αλλά και από την ανάλαφρη πίτσα Asparagi με τραγανά στικ σπαραγγιού, προσούτο και κλασικά ιταλικά τυριά.
Tip: Μust είναι οι επιλογές σε ριζότο, είτε το επιλέξετε με caponata είτε με κρέμα πιπεριάς.
Απόλλωνος 4, κέντρο, 2114115755, www.ovio.gr, FB:Ovio Athens, IG:@ovioathens
Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr