Eat Chic | 5 νέα εστιατόρια στην Αθήνα

Εκεί θα τρώμε φέτος το καλοκαίρι (αλλά και μετά).

HARPER'S BAZAAR TEAM

Φαίνεται πως από εδώ και στο εξής θα μιλάμε όλο και πιο συχνά για νέα εστιατόρια στην Αθήνα, καθώς μόνο λίγα δεν είναι τα openings του καλοκαιριού. Μέρη όπως τα παρακάτω έχουν εδώ και λίγες ημέρες προστεθεί στον γευστικό χάρτη της πόλης και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν. 

Sister

Είναι λες και έχει ένα μαγικό ραβδάκι ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και κάνει οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται πανέμορφο. Γοητευτικό, με τους δικούς του όρους. Το ίδιο ισχύει και για το Sister, τη μικρή αδερφή του δημοφιλούς Buba, που εδώ και λίγες ημέρες πιάνει πόστο στην πιάτσα του Ψυχικού και στον αριθμό 11 της Περικλέους, λειτουργώντας έως τώρα σε καθεστώς soft opening. 

Με λογότυπο εμπνευσμένο από τα claustra, που συναντά κανείς στα κάγκελα και στη σκάλα του μαγαζιού, easygoing χαρακτήρα, ανοιχτόκαρδο, μίνιμαλ και παράλληλα αρτιστίκ εσωτερικό στον οποίο έχουν αξιοποιηθεί δομικά και άλλα στοιχεία του προϋπάρχοντος χώρου αλλά και άνετο εξωτερικό, το νέο bar restaurant αγαπά την ασιατική κουζίνα -με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ταΐλάνδη- και τις ωραίες μουσικές. Το μενού στήνεται στη λογική που έχει διαμορφωθεί το ίδιο το Sister, χωρισμένο σε βασικές κατηγορίες (ωμά, ρομπάτα, ατμός και family style πιάτα).

Eat Chic | 5 νέα εστιατόρια στην Αθήνα

Η κάρτα του πάντως θα είναι έτοιμη στο 100% από τη νέα σεζόν (βλέπε Σεπτέμβριο), όταν και θα λειτουργεί σαν all day για καφέ και πρωινό - πάντοτε με προσεγμένο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα προσανατολισμό. Το μπαρ τρέχει υπό την επιμέλεια της ομάδας των Bar Directors, με φροντισμένα classics με twist ποτά.

Κάψα

Το ολοκαίνουριο σουβλατζίδικο της πόλης άνοιξε στο μικρό στενό της Σκουλενίου από την οικογένεια Πιτσιλή, τον Κωνσταντίνο Μπαμά και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ζωγραφισμένη στο χέρι με κάρβουνο η ταμπέλα με το όνομα "Κάψα", αφήνει να φαίνεται από πίσω της η σούβλα του γύρου η οποία περιχαρακώνεται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα. Εδώ, δεν ψήνονται μονάχα τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα αλλά και ο ίδιος ο γύρος. 

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr