Σχεδόν αθόρυβα -ή όχι και τόσο αθόρυβα- αλλά πάντοτε διαρκώς η αθηναϊκή σκηνή φροντίζει να εμπλουτίζεται με ολοκαίνουρια μέρη που έχουν κάτι να πουν. Νέα μπαρ, νέα εστιατόρια και νέα λοιπά σποτ που κάνουν εδώ και λίγες εβδομάδες νοστιμότερη τη ζωή μας λοιπόν. Σαν τα παρακάτω.
Manu
O σεφ-πατρόν Απόλλωνας Κοκκίνης, έχοντας αρκετά σημαντική εμπειρία στον χώρο της εστίασης τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο του εστιατόριο, στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γαστρονομικά γειτονιά του Κεραμεικού.
Σε έναν όμορφο χώρο στις αποχρώσεις του μπλε, το Manu κάνει ξεκάθαρο focus στο ψάρι (πιο συγκεκριμένα, στο άγριο ψάρι), που καθημερινά καταφθάνει εξαιρετικά φρέσκο. Παράλληλα, υποστηρίζεται πλήρως η zero waste φιλοσοφία και γίνεται σοβαρή επένδυση στην εποχικότητα, με τα πάντα εδώ να προέρχονται από μικρούς παραγωγούς.
Ateno
To Ateno -με την υπογραφή των Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου- έρχεται να προστεθεί στο κέντρο της πόλης και την οδό Αιόλου και σηματοδοτεί την επιστροφή του Νίκου Καραθάνου στα της αθηναϊκής γεύσης τεκταινόμενα. Πρόκειται για ένα ελληνικό deli, με ξεχωριστά ντόπια προϊόντα στα ράφια και ετικέτες του γηγενή αμπελώνα στην κάβα του. Ταυτόχρονα, είναι και εστιατόριο που η κάρτα του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα προϊόντα που πωλούνται σε αυτό. Ένα μπακάλικο όπου η επιλογή των προϊόντων προς διάθεση είναι η επιλογή που θα έκανε ένας μάγειρας.
Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr