Σοκολάτα γάλακτος, υγείας ή bitter; Με γέμιση σοκολατένια, καραμελένια ή με μία απλή έκπληξη που θα χαροποιήσει σε όποιου τα χέρια καταλήξει; Minimal, με σχέδιο ή φουτουριστικό σχεδιασμό; Τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά έχουν αναδειχθεί σε μικρά έργα τέχνης, τα οποία φέτος συναντούν τους πιο ευφάνταστους δημιουργούς στα καλύτερα στέκια και ζαχαροπλαστεία της πόλης.
Τα Fresh και ο Δημήτρης Πέτρου ενώνουν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με τον κόσμο της μόδας
Φέτος, τα ζαχαροπλαστεία Fresh καινοτομούν και αποφασίζουν να "ντύσουν" τα κλασικά πασχαλινά αυγά με μία αέρινη δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου. Το μαντήλι του ταλαντούχου Έλληνα σχεδιαστή είναι sustainable, stylish, μάς εντάσσει στο πνεύμα της βιωσιμότητας που πρέπει να έχουν οι κινήσεις μας σήμερα, "ντύνει" τις σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες των Fresh, αλλά φοριέται όλον τον χρόνο. Όσον αφορά το αυγό, η gold σοκολάτα δίνει γεύση και το χαρακτηριστικό χρώμα όσο οι νότες καραμέλας σε συνδυασμό με τα ελληνικά φουντούκια στο εσωτερικό απογειώνουν την αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου.
Το αυγό γεννά ένα ακόμη αυγό στα Ourse
Στα Ourse, τα πασχαλινά αυγά είναι φουτουριστικά και κρύβουν στο εσωτερικό τους ένα ακόμη αυγό. Γιατί, κάθε απόλαυση γίνεται πιο γλυκιά όταν είναι διπλή. Ο chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης δημιουργεί ένα υψηλού επιπέδου και εμπνεύσεως σοκολατένιο αυγό φτιαγμένο από πλούσια πραλίνα φουντουκιού με γέμιση αρκετά τραγανή, καραμελωμένη λευκή σαλάτα και ανθό αλατιού για την απαραίτητη γευστική αντίθεση. Το αρμονικά σχεδιασμένο σοκολατένιο αυγό περιβάλλει ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας με περιεκτικότητα 65% σε κακάο.
Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, 2121067019
Ένα σοκολατένιο παραμύθι ξεδιπλώνεται στο Fairytale Athens
Υπάρχει Πάσχα χωρίς ιστορία; Παραμύθι χωρίς γλυκούς ήρωες; Το Fairytale Athens, το πιο παραμυθένιο στέκι της πόλης, έχει τη δική του σοκολατένια πασχαλινή απάντηση. Τρία διαφορετικά σοκολατένια αυγά φτιαγμένα με αγάπη και premium αρωματική σοκολάτα γάλακτος μας "κλείνουν" το μάτι σε χρώματα παιχνιδιάρικα και good vibes διάθεση όπως μόνο η Βανέσα Χολέβα και ο Άγγελος Παπάζογλου γνωρίζουν. Τα βρίσκεις στο e-shop τους, αλλά και στα sweet spots στου Ψυρρή και τη Νέα Φιλαδέλφεια.
Λεωκορίου 16, Ψυρρή & Ν. Τρυπιά 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102582341
Το Πάσχα "φωλιάζει" σοκολατένια στη Madame Fraise
Η Άνοιξη είναι η εποχή που τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές της θερινής περιόδου, κάτι που στη Madame Fraise γνωρίζουν πολύ καλά. Τα σοκολατένια τους αυγά, φέτος, εμπνέονται από το σπίτι των πτηνών με την επιφάνεια τους να διαθέτει κλαράκια σοκολάτας σαν μικρά κλαδιά και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, ενώ αν τα παρατηρήσεις πιο προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι χαριτωμένα μικρά σπουργίτια επιβλέπουν την πιο γλυκιά αμαρτία. Όσον αφορά, το εσωτερικό του αυγού αυτό διαθέτει σοκολάτα γάλακτος παντρεμένη με πραλίνα και φουντούκια από το Πιεμόντε.
Μadame Fraise, Υμηττού 225, Μετς, 2114186086
Αυγά που θυμίζουν γλυπτά στο GB Corner
Ο, Pastry Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, Αλέξανδρος Κόφας, επιβεβαιώνει τη φήμη του ως έναν από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες της χώρας. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος Valrhona, τα χειροποίητα αυγά του GB Corner αποτελούν μικρά γλυκά κομψοτεχνήματα με πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, καραμέλα βουτύρου και ανθό αλατιού στο εσωτερικό. Αν ο ουρανίσκος σου προτιμά πιο bitter μονοπάτια, το GB Corner ικανοποιεί πασχαλινά και αυτή την απαίτηση.
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 2103330750
Τα αυγά του Στέλιου Παρλιάρου "φορούν" Deux Hommes
Ένα αρμονικό πάντρεμα ανάμεσα στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και το σύμπαν της μόδας επιδιώκουν ο Στέλιος Παρλιάρος και οι Deux Hommes, κορυφαίοι δημιουργοί στον τομέα τους. Τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά του Στέλιου Παρλιάρου "ικανοποιούν" γλυκά τους απαιτητικούς γευστικούς μας κάλυκες όσο τα υφάσματα υψηλής ραπτικής των Deux Hommes "ντύνουν" με χρώμα το σοκολατένιο έθιμο του Πάσχα.
Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 2107240205
Η τέχνη του κυβισμού σε ένα σοκολατένιο αυγό διά χειρός Demetres Economides
Ο pastritect του Νέου Ψυχικού ξέρει να εντυπωσιάζει. Να σχεδιάζει, δημιουργεί, υλοποιεί και λειαίνει τις "γωνίες" μας. Φέτος, μας ετοίμασε δύο εκλεκτά αυγά, ιδανικά για τους λάτρεις της τέχνης, τα οποία θυμίζουν περισσότερο αρχιτεκτονικές δημιουργίες, παρά σοκολατένια αυγά φτιαγμένα από εκλεκτή σοκολάτα και αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Ο κυβισμός συναντά τη σοκολάτα γάλακτος, την πραλίνα καρύδας, ερωτεύεται με τα φρούτα του πάθους και το τζελ μπανάνας δημιουργώντας ένα σοκολατένιο αυγό που δεν θα θες να χαλάσεις.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 2106755000
Τα σοκολατένια αυγά υποδέχονται την εποχή του παγωτού στο Epik Gelato
Οι λάτρεις του παγωτού δεν θα στερηθούν το αγαπημένο τους γλύκισμα ούτε το Πάσχα. Και αυτό, χάρη στο Epik Gelato, το οποίο δημιουργεί σοκολατένια αυγά με παγωμένη "καρδιά" για όσους θέλουν να φέρουν τη γεύση του καλοκαιριού νωρίτερα στα χείλη τους. Semifreddo σοκολάτα με καρδιά ρευστής bitter σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια, semifreddo φράουλα με σοκολάτα με καρδιά μαρμελάδα φράουλα και επικάλυψη σοκολάτα φράουλα με ινδοκάρυδο, semifreddo αρμενοβίλ με καρδιά ρευστής bitter σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα, semifreddo φιστίκι με καρδιά μαρμελάδα βατόμουρο και επικάλυψη σοκολάτα φιστίκι για να διαλέξεις το αγαπημένο σου.
Δορυλαίου 2, πλατεία Μαβίλη, 2106464105