Eat Chic | Τρία εστιατόρια της πόλης σε σημαντικό γευστικό upgrade

Σύγχρονη ελληνική, αυθεντικά γαλλική, και cozy μεξικάνικη κουζίνα ανανεώθηκαν σε τρεις εστιατορικές διευθύνσεις της πρωτεύουσας, αναβαθμίζοντας τη συνολική γευστική εμπειρία που προσφέρουν.

Είναι εκείνο το αίσθημα ανακούφισης, αυτή η ανάσα ότι απολαύσατε το δείπνο ή το μεσημεριανό σας, το στοιχείο εκείνο που μαρτυρά ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει εντός και περιμετρικά της κουζίνας του εστιατορίου. Η αίσθηση μεγιστοποιείται όταν δεν είναι η πρώτη φορά που γευματίζετε στην εν λόγω διεύθυνση, αλλά κάθε επίσκεψη που έπεται γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα γεννούν οι παρακάτω περιπτώσεις. 

Η νέα εποχή της Brasserie Loraine

Έχει κάτι το μοναδικό η Brasserie Loraine. Το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που θα διαβείς την χαρακτηριστική της βαριά πόρτα, το αισθάνεσαι κάθε φορά που αφήνεσαι στους βελούδινους καναπέδες και επιτρέπεις στη ματιά σου να διευρυνθεί μέσα από τα έργα τέχνης στους τοίχους, τις μελωδίες του πιάνου, τη design οπτική μίας διεύθυνσης που δεν διαπραγματεύεται την αισθητική της, το απολαμβάνεις μέσα από την ανανεωμένη γευστική της πρόταση. 

Eat Chic | Τρία εστιατόρια της πόλης σε σημαντικό γευστικό upgrade

Σεβόμενη τη γαλλική της ιδιοσυγκρασία, η αγαπημένη εστιατορική διεύθυνση επί της Σπευσίππου αποφάσισε να προχωρήσει σε ορισμένες γαστρονομικές αλλαγές, υποδεχόμενη στην κουζίνα της τον σεφ Ηλία Δημέλη, ο οποίος υπογράφει και εκτελεί ένα μενού με γαλλικό αξάν, συνοδευόμενο από εξαιρετικό κρασί – η λίστα περιλαμβάνει αυστηρά επιλεγμένες ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, joie de vivre διάθεση και ειδικό σχεδιασμό για dinner nights, αλλά και comfort lunch τις Κυριακές. 

brasserie loraine

Η γαλλική μπαγκέτα καταφθάνει στο τραπέζι ζεστή, με το άρωμα του βουτύρου με νότες από κεφίρ να συνηγορούν στο να το απλώσετε στην επιφάνεια του σώματος της. Ακολουθεί, στην δική μας γευστική περίπτωση, ένα αριστοτεχνικό μοσχαρίσιο ταρτάρ, στο οποίο κάθε συστατικό συναντάται στη σωστή ένταση με την κάπαρη και την καπνιστή μαγιονέζα να αναβαθμίζουν την τελική γεύση, δίνοντας σε αυτό το κλασικό πιάτο ένα σύγχρονο touch. Η πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και αχλάδι κερδίζει το στοίχημα σύμπραξης γεύσης κι εικόνας. 

brasserie loraine

Στα κυρίως, το côte de boeuf αγκαλιάζει την πληθωρικότητά του ως κρεάτινη επιλογή, με τη λιπαρή του σύσταση να ψήνεται σωστά και να ισορροπεί αριστοτεχνικά με τα καλά του σημεία. Φυσικά, επειδή στη Brasserie Loraine, η επιλογή του κατάλληλου συνοδευτικού εύκολη υπόθεση δεν είναι, σού προτείνω έναν συνδυασμό από βουτυράτο πουρέ, τραγανές τηγανητές πατάτες (πολλές φορές, η ικανότητα διαχείρησης ενός σεφ αποκαλύπτεται όταν στην εξίσωση προστίθενται γνώριμα υλικά και πρακτικές), λαχανικά. Ο επίλογος φέρει την υπογραφή ενός μαλακού σουφλέ σοκολάτας με σαντιγί βανίλια στην κορυφή και την επιθυμία για ανανέωση του rendez-vous.
Σπευσίππου 1A, Αθήνα

Η ένταση δυναμώνει στο Dirty Sanchez

Ξεκίνησε τη λειτουργία του σε μία εποχή που η μεξικάνικη κουζίνα ήταν μετρίως δημοφιλής στους κόλπους της πρωτεύουσας, σε καμία περίπτωση στο peak της. Δύσκολο το εγχείρημα. Το φουτουριστικό Dirty Sanchez, όμως, τα κατάφερε. Με τη σωστά πειραγμένη tex mex κουζίνα του, τη fun chic προσωπικότητά του, την ανοιχτόχρωμη παλέτα – ένα ενδιαφέρον κράμα από οπτιμιστικές επιλογές και μεξικάνικα μοτίβα, τα ethnic στοιχεία στους τοίχους και σε κάθε του σημείο, τα enjoyable signature cocktail διά χειρός του του βραβευμένου mixologist Μάριου Βόκρη, την αυθεντικά δροσιστική signature μαργαρίτα του – δεν είναι απλό να ανανεώσεις κάτι τόσο κλασικό.

dirty sanchez

Η νέα αύρα του χώρου επί της Ολυμπιονικών (310 στον αριθμό) στο Νέο Ψυχικό έχει περάσει και στην κουζίνα με τον επικεφαλής του γαστρονομικού έργου, Σπύρο Μαυροειδή, να έχει φρεσκάρει στη σωστή ένταση και βαθμό τα πιάτα που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αγαπηθεί και συνοδεύσει dinner nights, birthday βραδιές, μεσημέρια για όλη την οικογένεια. Η γευστική του πρόταση, άψογα εκτελεσμένη από τον σεφ Τρύφωνα Πύρκολο, είναι πράγματι στα καλύτερά της. 

dirty sanchez

To σεβίτσε aguachile με λαβράκι και γαρίδα σε πρωταγωνιστικό πλάνο, τα καλοδουλεμένα tacos με το αποτύπωμα της γουακαμόλε, αλλά κι εκείνα με μαριναρισμένο γύρο χοιρινό στην "καρδιά" κι ανανά σε πλήρη ισορροπία (al pastor) συνηγορούν. Και συνοδεύονται εξαιρετικά με μία από τις signature οινικές συνθέσεις που δημιουργούνται μία ανάσα μακριά σας, δίπλα σας. Εξαιρετικό και το tuna tiradito, τρυφερός τόνος takaki με πιπεριά chipotle, κρεμμύδι ρέβα και τραγανή κινόα.

dirty sanchez

Στις αξιομνημόνευτες στιγμές της ανανεωμένης γευστικής πρότασης και τα sliders με φουά γκρα στο εσωτερικό και εθιστικές, φυσικά ζεστές patatas bravas – ένα συνοδευτικό που με τη σωστή δοσολογία μπορείτε να απολαύσετε κι ως κυρίως (ναι, είναι τόσο σωστά φτιαγμένες). Πολύ καλά και τα γλυκά που σερβίρονται σε ρυθμούς fiesta, όπως εκείνης που στήνεται κάθε Πέμπτη με latin σχολές χορού, την Παρασκευή και το Σάββατο μέσα από ένα live μουσικό duo με κιθάρα και κρουστά συνοδεία χορευτών και ενέργειας Λατινικής Αμερικής.
Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό

Στα ψηλά με Radisson Blu διάθεση

Το να απολαμβάνεις το δείπνο σου από τα ψηλά του Radisson Blu Park Athens είναι από μόνο του κάτι ειδυλλιακό. Η πανοραμική του θέα, η αντικριστή του οπτική στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ένα ορόσημο της αθηναϊκής ιστορίας φωτισμένο αρμονικά το βράδυ, η συνοδεία της επιβλητικής πισίνας, ορατής ακόμα και από τον κλειστό χώρο του 10 Urban Roof – όπως ονομάζεται το εστιατόριο του ξενοδοχείου στο ψηλότερο σημείο του, συνθέτουν ένα σκηνικό που απολαμβάνεται καλύτερα – πάντα υπεύθυνα – με ένα ποτήρι κρασί ανά χείρας και την πλήρως ανανεωμένη γευστική του πρόταση.

10 urban roof

Την τελευταία οραματίστηκε, επιμελήθηκε και εκτέλεσε ο έμπειρος σεφ, Στέφανος Κολυμάδης, ο οποίος συνειδητά επέλεξε να επενδύσει στην εγχώρια πρώτη ύλη, την εντοπιότητα των υλικών και να δημιουργήσει ένα μενού με παραδοσιακή βάση σε σύγχρονη απόδοση. Αξιοποιώντας προϊόντα και υψηλής ποιότητας υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, ο ταλαντούχος κύριος Κολυμάδης ενορχηστρώνει ένα γαστρονομικό μωσαϊκό με φρεσκάδα, την απαραίτητη τόλμη στους συνδυασμούς και την αλλιώτικη μπριγάδα στην τελική γεύση.

10 urban roof

To προζυμένιο χειροποίητο ψωμί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και μαριναρισμένες ελιές Καλαμών και η βουβαλίσια burrata Κερκίνης λειτουργούν ως ιδανικό καλωσόρισμα σε ένα μενού που αξιοποιεί συνταγές, πρακτικές, υλικά από κάθε γωνιά της χώρας, δίνοντας τους μοντέρνα επίγευση. Από τα πρώτα, ξεχωρίζει επίσης η ελαφρά καπνισμένη μελιτζάνα με καρύδι, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και φέτα. 

10 urban roof

Για το κυρίως πιάτο, επιλογή αποτελούν η μοσχοβολιαστή σφυρίδα "Φρικασέ", μία γευστική σύνθεση από 10 χόρτα και βότανα, μαγειρεμένα σε αρωματικό ζωμό και "σαμπαγιόν" με σαφράν, αλλά και το χουνκιάρ μπεγιεντί με καπνιστή μελιτζάνα, μπεσαμέλ, κύμινο και φρέσκια τομάτα με ανατολίτικα μπαχάρια. Φυσικά, στην ανανεωμένη γευστική κάρτα εντοπίζετε εύκολα ακόμα περισσότερες επιλογές σε αλμυρό και γλυκό. 
Radisson Blu Park Hotel, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα