Al Pacino: "Μήπως ξέρεις κανέναν καλό ψυχίατρο;"

Αυτή ήταν η ερώτησε που έκανε ο επιδραστικός ηθοποιός την πρώτη φορά που άκουσε ότι κέρδισε το πρώτο του βραβείο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Al Pacino παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΒC Radio 2 με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Sony Boy, το παρατσούκλι που του χάρισε η μητέρα του. Ένα παιδί γεννημένο και μεγαλωμένο στο Bronx από Ιταλούς γονείς μετανάστες που τότε δεν είχαν δικαίωμα στο όνειρο. Κι όμως, ο Al Pacino τα κατάφερε παρά το διαζύγιο των γονιών του, τη φτώχεια και τις αντιξοότητες που συνάντησε στη ζωή του.

Δεν είναι να απορεί λοιπόν κανείς πως δυσκολεύτηκε πολύ με τη δόξα και τη φήμη, ιδίως στα πρώτα βήματα της καριέρας του. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του, όταν κέρδισε το πρώτο του βραβείο το πρώτο που ρώτησε ήταν αν ήξερε κανείς κάποιον καλό ψυχίατρο για να πάει. Συγκεκριμένα ο Pacino έπαιζε τότε σε μια θεατρική παράσταση, στη Βοστώνη, όταν έμαθε ότι κέρδισε το βραβείο National Board of Review για την ερμηνεία του στον "Νονό". 

Έκτοτε, η φήμη θα του προκαλούσε διαρκώς άγχος και ανασφάλεια. Παραλλήλισε λοιπόν τον εαυτό του με τον συγγραφέα Τζακ Κέρουακ. "Ο Κέρουακ δυσκολευόταν με την επιτυχία και ένιωθε άβολα. Κάτι αντίστοιχο ίσως ένιωθα κι εγώ" ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε ότι συχνά αισθανόταν εκτός τόπου και χρόνου και για αυτόν τον λόγο απέφυγε κάποιες φορές να πάει στα Όσκαρ.

Η καριέρα του Πατσίνο μετρά απίστευτες επιτυχίες, από τον "Νονό" του Κόπολα μέχρι το "Irishman" του Σκορσέζε, "Άρωμα Γυναίκας", "Insider", " Ο δικηγόρος του Διαβόλου" κ.ά. Το παράδοξο όμως είναι ότι ο ηθοποιός δεν απολαμβάνει πολύ τα γυρίσματα. "Στα γυρίσματα συνήθως δεν είμαι πολύ ευτυχισμένος, αλλά τουλάχιστον μπορώ να πάω στο τροχόσπιτο μου και να κάνω ό,τι θέλω" παραδέχθηκε.


Στην εκπομπή αποκάλυψε επίσης πως περνά τον ελεύθερο του χρόνο: παρακολουθεί βίντεο στο YouTube και στο TikTok με αδυναμία στα αδέποτα σκυλάκια που βρήκαν σπίτι και ιστορίες ανθρώπων που ξεπερνούν τις δυσκολίες τους. "Μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες", είπε.

Ο Al Pacino είναι πατέρας 4 παιδιών, ο μικρός Roman είναι σχεδόν 1 έτους, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά είναι ενήλικα. Δεν παντρεύτηκε ποτέ.