Ο Βασιλιάς Κάρολος στην Αυστραλία | Η λεπτομέρεια που προκαλεί ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του

Προκειμένου να πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Αυστραλία, ο Βρετανός μονάρχης διέκοψε την θεραπεία του ενάντια στον καρκίνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να υλοποίησε την απόφασή του και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βρετανός μονάρχης έχει ξεπεράσει οριστικά τον κίνδυνο. 

Ένας εμπειρογνώμονας εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία του βασιλιά Κάρολου μετά τις φωτογραφίες από την περιοδεία του στην Αυστραλία που έδειχναν σημάδια κακής υγείας. Ειδικότερα, τα χείλη του μονάρχη εμφανίστηκαν κόκκινα και φλεγμονώδη σε αρκετές φωτογραφίες - σύμπτωμα που συνάδει με χημειοθεραπεία, δήλωσε στην Daily Mail Australia ένας ανώνυμος ανώτερος ογκολόγος. Η Αυτού Μεγαλειότητα διέκοψε τη θεραπεία του για τον καρκίνο ενόψει της περιοδείας Downunder, η οποία ξεκίνησε στην Καμπέρα στις 18 Οκτωβρίου. Ο ίδιος και η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα, ταξίδεψαν στη συνέχεια στο Σίδνεϊ και τώρα βρίσκονται στη Samoa.

"Αρκετές αντικαρκινικές θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν πόνο στα χείλη και το στόμα, κάτι που συνάδει με αυτές τις φωτογραφίες", δήλωσε ο ογκολόγος στο βρετανικό tabloid. "Αλλά δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες σχετικά με τη θεραπεία που μπορεί να κάνει, δεδομένου ότι δεν είναι δημόσια γνωστή ... Μπράβο του που έκανε το ταξίδι και έδωσε μία σημαντική ελπίδα".

Ο Κάρολος έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής αρκετά ενθουσιώδης σε εκδηλώσεις και λειτουργίες, οι οποίες περιλάμβαναν ένα μπάρμπεκιου της κοινότητας για τον εορτασμό της πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Αυστραλίας και τον χαιρετισμό των θαυμαστών του έξω από το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ωστόσο, ο μονάρχης φέρεται να αφιέρωσε λιγότερο από 10 λεπτά σε ένα γεύμα προς τιμήν του, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της Νέας Ουαλίας την Κυριακή. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Κάρολος είχε φύγει πριν σερβιριστεί το πρώτο πιάτο και δεν εθεάθη ξανά δημόσια μέχρι τη Δευτέρα.

Διαβάστε Επίσης