Κάρολος & Καμίλα | Τα χριστουγεννιάτικα σχέδιά τους για τις βασιλικές κατοικίες

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έχουν ξεκινήσει τις εορταστικές διαδικασίες στο κάστρο του Windsor και στο παλάτι του Holyroodhouse

Μπορεί να μην ανήκετε σε αυτούς που ενθουσιάζονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά σίγουρα δεν γίνεται να προσπεράσετε το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα το ξέρουν καλά ότι πλησιάζει η εορταστική περίοδος. Έχουν μάλιστα ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες τους. 

Τα χριστουγεννιάτικα σχέδια του βασιλικού ζευγαριού αποκάλυψε το γραφείο Τύπου του Royal Collection Trust. Σε αυτά περιλαμβάνεται και μία συναρπαστική βασιλική πρωτιά.

Η βασιλική πρωτιά σε αυτές τις γιορτές

Η ανακοίνωση σημείωνε ότι το κάστρο του Windsor και το παλάτι του Holyroodhouse θα είναι διακοσμημένα με "υπέροχες χριστουγεννιάτικες παρουσιάσεις", ενώ το Παλάτι του Buckingham θα προσφέρει αποκλειστικές ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Σε μια συναρπαστική προσθήκη, για πρώτη φορά, θα προστεθούν μικροσκοπικές διακοσμήσεις στα μικροσκοπικά δωμάτια του Κουκλόσπιτου της βασίλισσας Mary στο κάστρο του Windsor, για τον εορτασμό της 100ης επετείου του μεγαλύτερου και διασημότερου κουκλόσπιτου στον κόσμο.

Τα σχέδια που έχει κάνει ο Κάρολος για το Windsor

Όπως ορίζει η παράδοση στο σπίτι της οικογένειας στο Berkshire, το αποκορύφωμα της φετινής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης θα είναι ένα πανύψηλο έλατο Nordmann ύψους 20 ποδιών στην αίθουσα St George's Hall στο κάστρο του Windsor. Το δέντρο αυτό καλλιεργείται σε κοντινή απόσταση στο Windsor Great Park και φωτίζεται με χιλιάδες φώτα. 

Ένα άλλο λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα βρίσκεται στο Crimson Drawing Room -ένα από τα πιο περίτεχνα δωμάτια του κάστρου του Windsor. Το εντυπωσιακό δωμάτιο ρο χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας για ψυχαγωγία και είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Χριστούγεννα στο παλάτι του Holyroodhouse

Το σπίτι της οικογένειας στο Εδιμβούργο θα είναι εξίσου όμορφα στολισμένο, με δύο μεγαλοπρεπή χριστουγεννιάτικα δέντρα ύψους 12 ποδιών και μια γιρλάντα στο ξύλινο δωμάτιο του θρόνου.

Ένα αστραφτερό δέντρο έλατο Nordmann ύψους 15 ποδιών και δύο στολισμένα τζάμια θα δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα στην Great Gallery. 

Έξω, εορταστικά στεφάνια θα υποδέχονται τους επισκέπτες στην κύρια είσοδο και τις μπροστινές πύλες του παλατιού. Ο κεντρικός φανοστάτης θα είναι διακοσμημένος με μακριές γιρλάντες.

Διαβάστε Επίσης