Βασίλισσα Σοφία | Η διατροφή που ακολουθεί και παραμένει δραστήρια στα 86 της

Ένα από τα μυστικά της ενέργειας που έχει η βασίλισσα Σοφία φαίνεται να βρίσκεται στη διατροφή της.

Η επίτιμη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας αποτελεί παράδειγμα ζωτικότητας και αφοσίωσης στα βασιλικά της καθήκοντα στα 86 της χρόνια. Η σύζυγος του Χουάν Κάρλος και μητέρα του βασιλιά Felipe, που γιορτάζει σήμερα 2 Νοεμβρίου τα γενέθλιά της, διατηρεί σταθερή και πιστή παρουσία στη δημόσια ζωή της χώρας. Από την ημέρα που παντρεύτηκε, πριν από έξι δεκαετίες, μέχρι σήμερα την βλέπουμε στις δημόσιες εμφανίσεις της να ξεχωρίζει τόσο για την κομψότητά της όσο και για το ακούραστο πνεύμα της.

Παρά τις προκλήσεις που φέρνει η ηλικία, η Σοφία της Ισπανίας συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο ως εκπρόσωπος της ισπανικής μοναρχίας, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, τελετές και διεθνή ταξίδια.

Η δραστήρια δημόσια ζωή της

Πρόσφατα, βρέθηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, για να στηρίξει τους αθλητές της ισπανικής αποστολής στη διοργάνωση. Μία ακόμη σημαντική εμφάνιση ήταν και αυτή στη Μαγιόρκα όπου πέρασε χρόνο με τις εγγονές της, την πριγκίπισσα Leonor και την Infanta Sofia καθώς και με τη νύφη της, τη βασίλισσα Letizia.

Το συγκεκριμένο νησί είναι το μέρος που περνά κάθε καλοκαίρι η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Η παραμονή τους συνοδεύεται πάντα από δημόσιες εξορμήσεις και επίσημες δεξιώσεις.

Αυτές οι δραστηριότητες δεν αποδεικνύουν μόνο την ικανότητά της να συμβαδίζει με τη βασιλική ατζέντα, αλλά και την επιθυμία της να παραμείνει κοντά στην οικογένειά της και την κοινωνία.

Παρά το σθένος της, δεν έχει απαλλαγεί από προβλήματα υγείας. Τον Απρίλιο, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με ουρολοίμωξη, η οποία δοκίμασε τις δυνάμεις της. Ωστόσο, ανάρρωσε γρήγορα και επέστρεψε στα καθήκοντά της, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα. Ένα από τα μυστικά της ενέργειάς της φαίνεται να βρίσκεται στη διατροφή της.

Η διατροφή που ακολουθεί η Σοφία της Ισπανίας

Με καταγωγή από την Ελλάδα, η βασίλισσα Σοφία έχει αναπτύξει βαθιά εκτίμηση για τη γαστρονομία, εστιάζοντας σε μια διατροφή που δίνει προτεραιότητα στην υγεία. Ακολουθεί κυρίως χορτοφαγική διατροφή, αποφεύγοντας το κόκκινο κρέας και περιορίζοντας την κατανάλωση ψαριών. Η απόφαση αυτή επηρεάστηκε από την προσωπική εμπειρία του θανάτου του πατέρα της, βασιλιά Παύλου της Ελλάδας, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του στομάχου το 1964. Έκτοτε η φροντίδα της υγείας της και μέσω της διατροφής έγινε προτεραιότητα για εκείνη. 

Ένα τρόφιμο που είναι σχεδόν ιερό στη διατροφή της είναι οι αγκινάρες, που διακρίνονται για τη θρεπτική τους αξία. Πλούσιες σε νερό, φυτικές ίνες, κάλιο και φώσφορο, οι αγκινάρες είναι γνωστές για τις διουρητικές τους ιδιότητες και την ικανότητά τους να βοηθούν στη διατήρηση υγιών οστών, καθώς και στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης.

Διαβάστε Επίσης