Céline Dion | Η σπουδαία κίνηση εν μέσω της μάχης που δίνει με το σύνδρομο Stiff Person

Μετά από τη δημοσιοποίηση του σκληρού βίντεο κατά τη διάρκεια κρίσης της ασθένειας, η ντίβα της μουσικής σκηνής εκτός από την ενημέρωση για τη νόσο προχωράει και σε έμπρακτη στήριξη της έρευνας για την αντιμετώπιση του συνδρόμου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Céline Dion έχει ανοίξει τη δημόσια συζήτηση για το σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου (SPS), αλλά τώρα προχωράει ένα ακόμα βήμα κάνοντας μια σημαντική δωρεά για την έρευνα γύρω από την πάθηση.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια από τον Καναδά, 56 ετών, έκανε τώρα δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Anschutz Medical Campus, όπου και η ίδια δέχεται θεραπεία και φροντίδα από τη Δρ. Amanda Piquet.

"Είναι απίστευτη τιμή για μένα να λαμβάνω αυτή την αναγνώριση προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα", δήλωσε η Δρ Piquet, διευθύντρια της Αυτοάνοσης Νευρολογίας στο CU Anschutz, σε συνέντευξή της στο CBS News.

'Το σύνδρομο του δυσκίνητου ανθρώπου είναι μια προοδευτική αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από δύο βασικά χαρακτηριστικά - τους μυϊκούς σπασμούς και τη δυσκαμψία', εξήγησε η γιατρός.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο womantoc.gr