Clara Bow | Η συγκλονιστική ιστορία της μούσας της Taylor Swift

H Clara Bow είναι η γυναίκα που την ενέπνευσε στο νέο της άλμπουμ με τίτλο The Tortured Poets Department.

Η Taylor Swift ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ από τη σκηνή των βραβείων Grammy. Το The Tortured Poets Department κυκλοφόρησε σήμερα 19 Απριλίου αλλά η ερμηνεύτρια είχε ήδη μοιραστεί τους τίτλους των τραγουδιών του. Ένα από αυτά είναι το Clara Bow που έχει μια ιστορική σύνδεση.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την πρωταγωνίστρια του βωβού κινηματογράφου -αν και δεν συναντάμε στοιχεία της ιστορίας της μόνο σε αυτό το τραγούδι. Η ηθοποιός, που έφτασε στο απόγειο της τη δεκαετία του 1930, ήταν στην ταινία It. Η Clara Bow είναι αναμφισβήτητα η μούσα της Taylor Swift. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάνει βουτιά στην ιστορία μέσα από τα τραγούδια της.

"Το να πιάσω ένα στυλό ήταν ένας τρόπος διαφυγής στη φαντασία, την ιστορία και τη μνήμη" είχε πει η τραγουδίστρια το 2020 για τη διαδικασία δημιουργίας των τραγουδιών της στο άλμπουμ Folklore. Στη νέα της δισκογραφική δουλειά επιστρέφει και πάλι στο παρελθόν. Αφιερώνει ένα από τα τραγούδια της στην πρωταγωνίστρια του ασπρόμαυρου κινηματογράφου και αναζητώντας την ιστορία είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί.

Η ιστορία της Clara Bow

Η ζωή της Clara Bow έχει πολύ πόνο. Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια χωρίς μεγάλη στήριξη από την οικογένειά της. Σύμφωνα με το IMDb, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα της και η μητέρα της, που έπασχε από σχιζοφρένεια, της έκοψε το λαιμό όταν της ανακοίνωσε τα σχέδιά της να γίνει ηθοποιός.

Έχοντας νικήσει έναν διαγωνισμό ομορφιάς στο Λύκειο, η Bow πήγε στο Χόλιγουντ και ξεκίνησε την υποκριτική. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έπαιξε ρόλους σε 58 ταινίες και έγινε σταρ του βωβού κινηματογράφου. Η δημοτικότητά της ήταν τόσο μεγάλη που, σύμφωνα με το IMDb, λάμβανε 45.000 γράμματα τον μήνα από θαυμαστές. Η ερωτική της ζωή ήταν επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Clara Bow | Η συγκλονιστική ιστορία της μούσας της Taylor Swift

Το 1930 δέχτηκε μήνυση για "αλλοτρίωση των συναισθημάτων" (είναι μια αδικοπραξία κοινού δικαίου, που έχει καταργηθεί σε πολλές δικαιοδοσίες, κατά την οποία ασκείται αγωγή από σύζυγο κατά τρίτου προσώπου που φέρεται ότι ευθύνεται για την καταστροφή του γάμου) μετά από σχέση με παντρεμένο. Η υπόθεση κατέληξε σε συμβιβασμό, σύμφωνα με την Encyclopedia.com, αφού δέχτηκε να πληρώσει 30.000 δολάρια.

Το 1931 έκανε εκείνη μήνυση στη γραμματέα της Daisy de Boe για υπαιξέρεση χρημάτων. Αυτό έκανε την de Boe να διαρρεύσει πληροφορίες για την προσωπική ζωή της Bow στον Τύπο. Αποκάλυψε τις παλιές σχέσεις της με τους Harry Richman, Earl Pearson (η σύζυγος του οποίου της έκανε μήνυση για "αλλοτρίωση των συναισθημάτων"), Gary Cooper, Lothar Mendez και Rex Bell. Με τον τελευταίο παντρεύτηκε αργότερα, την ίδια χρονιά.

Δύο χρόνια μετά τον γάμο της αποσύρθηκε από την υποκριτική και ζούσε σε ένα ράντσο στη Νεβάδα. Έμειναν παντρεμένοι για 31 χρόνια, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος του Bell. Μαζί απέκτησαν δύο γιους. Η ζωή με τον Bell βέβαια δεν ήταν περίπατος. Η Bow αντιμετώπισε ψυχιατρικά προβλήματα και κρατούνταν σε περιορισμό στο σανατόριο ανά περιόδους χωρίς, σύμφωνα με το IMDb, να έχει επαφή με τα παιδιά της. Άφησε την τελευταία της πνοή το 1965 σε ηλικία 60 ετών.

Η οικογένειά της απάντησε στην αφιέτωση της Taylor Swift

Οι συγγενείς της σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι η Taylor Swift της αφιέρωσε ένα τραγούδι. "Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ήμασταν σοκαρισμένοι και μετά είχαμε την περίεργοι να μάθουμε γιατί κανείς από την οικογένεια δεν ήρθε σε επαφή με κάποιον ούτε το γνώριζε από πριν. Το μάθαμε μέσα από την ανάρτηση στο Instagram όπως όλοι οι άλλοι" είπε η Nicole Sisneros στο People. Η ίδια, που είναι δισέγγονη της Bow, ελπίζει ότι το κομμάτι θα βοηθήσει να "συνεχιστεί η κληρονομία".

"Ελπίζω να μεταφέρει μια θετική εικόνα της Clara Bow, που πιστεύω θα το κάνει" αναφέρει η άλλη δισέγγονη της, Brittany Grace Bell. "Θα φανταζόμουν ότι η Taylor το χρησιμοποιεί ως έναν τρόπο να αναδείξει τα κατορθώματά της, τα βραβεία της και το ταλέντο της. Είναι και οι δύο άνθρωποι που έχουν πραγματικά δυνατό ανόθευτο ταλέντο".

"Είναι και οι δύο πρωτοπόρες στο αντικείμενό τους" συνέχισε η Bell. "Πιστεύω πως η Clara Bow θα ένιωθε την ίδια συγγένεια και προστατευτικότητα για κάποιον με το ίδιο επίπεδο φήμης με εκείνη σχετικά με την αντιμετώπισει τον media και το πόσο βαρύ είναι να κουναλάς το στέμμα". 

Διαβάστε Επίσης