Ο βασιλιάς Κάρολος άφησε την "αγαπημένη του νύφη", Kate Middleton, να κάνει το μοναδικό πράγμα που δεν θα επέτρεπε ποτέ στην Diana

O βασιλιάς Κάρολος στηρίζει τη νύφη του με κάθε τρόπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε γνώση της κατάστασης της υγείας της Kate Middleton από την πρώτη στιγμή, πολύ πριν τη δημόσια αποκάλυψη, και στάθηκε στο πλευρό της, παρά το ότι και ο ίδιος δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι την επισκέφτηκε τόσο στο δωμάτιό της νοσοκομείο τη διάρκεια που νοσηλεύονταν και οι δυο για να την στηρίξει, αλλά και ότι γευμάτισε μαζί της πριν τη δημοσιοποίηση του μηνύματός της, μια συνάντηση που τα μίντια χαρακτηρίζουν σπάνια κίνηση εκ μέρους του μονάρχη αλλά ένα πολύ συγκινητικό τετ-α-τετ ανάμεσα στα δυο μέλη της βασιλικής οικογένειας, που η κοινή τους ασθένεια έχει δημιουργήσει "ένα πολύ ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους".

Η στήριξη του βασιλιά Καρόλου στο πρόσωπο της Kate, την οποία αποκάλεσε στο μήνυμα του μετά την αποκάλυψη της διάγνωσή της στο κοινό, "αγαπημένη μου νύφη", είναι τόσο μεγάλη που ο royal expert, Robert Jobson, σχολίασε ότι "ο Κάρολος έχει δώσει στην Kate τις ευλογίες του να κάνει το μοναδικό πράγμα που δεν θα επέτρεπε στην Diana: να τον επισκιάσει". 

Διαβάστε Επίσης

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton, όπως και τα τρία παιδιά τους, συγκεντρώνουν μεγαλύτερη δημοφιλία από τον βασιλιά και τη βασίλισσα Camilla, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι Wales θα επισκιάσουν πλήρως το βασιλικό ζεύγος. Όπως, ωστόσο, θα γράψει ο Jobson στη Mailonline, "αυτό φαίνεται να έχει την πλήρη έγκριση του Καρόλου". Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, κάνει μια αντιπαραβολή με το παρελθόν και την ταραχώδη σχέση του Καρόλου με την πριγκίπισσα Diana, η οποία ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και συχνά έκλεψε τα φώτα από τον σύζυγό της στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Η λαοφιλία της Diana λέγεται ότι προκαλούσε τη ζήλια του Καρόλου και έγινε αγκάθι στη σχέση τους, κάτι που είχε παραδεχτεί και η πριγκίπισσα στην περίφημη συνέντευξή της στο Panorama: "Στην περιοδεία μας στην Αυστραλία, θυμάμαι το πλήθος να φωνάζει "ω, εκείνη είναι από την άλλη πλευρά", είχε πει περιγράφοντας το πως το πλήθος αναζητούσε να μιλήσει σ' εκείνη αντί για τον μελλοντικό βασιλιά. "Αν είσαι ένας περήφανος άντρας, όπως ήταν ο σύζυγός μου, το να το ακούς αυτό διαρκώς κάθε μέρα επί 4 εβδομάδες, σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση. Ένιωθε πεσμένος, αντί να νιώθει χαρούμενος. Η κατάσταση δημιούργησε πολλά προβλήματα".  

Η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι, επίσης, πολύ λαοφιλής και σε ορισμένες περιπτώσεις η παρουσία της έχει προκαλέσει μεγαλύτερο ενθουσιασμό σε σχέση με την εμφάνιση του Καρόλου και της Καμίλας. Όμως, τώρα ο Κάρολος δεν ενοχλείται. Όπως γράφει ο Robert Jobson, "Αν και ο Κάρολος είναι αυτός που φοράει το στέμμα, είναι ο William, η Catherine και τα παιδιά τους που κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας. Πρέπει να το κάνουν. Και είναι το σωστό. Αυτή τη φορά, είναι με τις ευλογίες του Καρόλου καθώς γνωρίζει καλά ότι για να επιβιώσει η μοναρχία θα πρέπει να έχει απήχηση στις νεότερες γενιές".

Διαβάστε Επίσης