Penny Mordaunt: το πρόσωπο που έλαμψε στη Στέψη πήρε την εκδίκησή της

H Penny Mordaunt, μία από τους πέντε υποψήφιους στη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, παραγκωνίστηκε στην κούρσα. Ποιος γελάει τώρα;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Twitter πήρε φωτιά με την εμφάνιση της Penny Mordaunt στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου. Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από τότε που το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον αναζητούσε διάδοχο. Μια κούρσα που αρχικά κέρδισε η Liz Truss για να τη χάσει ελάχιστους μήνες μετά.

Μία από τις δουλειές που φρόντισε να κάνει είναι να παραγκωνίσει την αντίπαλό της Penny Mordaunt διορίζοντας την Υπουργό Κοινοτήτων (Leader of the House of Commons), που στην ουσία είναι κάτι σαν πρόεδρος του προσωπικού συμβουλίου του βασιλιά. Πρόκειται ασφαλώς για μια θέση υποδεέστερη από έναν κανονικό Υπουργό της Κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε πως η Mordaunt είχε διατελέσει Υπουργός Άμυνας της χώρας, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε σε αυτό το πόστο.

Penny Mordaunt: το πρόσωπο που έλαμψε στη Στέψη πήρε την εκδίκησή της

Προφανώς πρόθεση της Truss ήταν να επισκιάσει τη Mordaunt, μόνο που όλοι ξέρουμε πως η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία. Έτσι, χτες η Mordaunt, ως Υπουργός Κοινοτήτων, είχε ενεργό ρόλο στην τελετή στέψης.

Ήταν εκείνη που κρατούσε το σπαθί της χώρας, ένα σπαθί του 17ου αιώνα, το οποίο αντάλλαξε αργότερα με το στολισμένο με πολύτιμους λίθους σπαθί με τον οποίο χειροτονήθηκε ο βασιλιάς. Αυτό, το δεύτερο σπαθί, συμβολίζει τη βασιλική εξουσία και την ικανότητα να ξεχωρίζει κανείς ανάμεσα από το καλό και το κακό και να κυβερνά με αρετή.

Penny Mordaunt

Όταν ρωτήθηκε για το πώς αντιλαμβάνεται η ίδια την τελετή στέψης εκείνη απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι "πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική για τη χώρα. Η μοναρχία επιβιώνει γιατί προσαρμόζεται στις αλλαγές και παραμένει πάντα επίκαιρη".

Στην τελετή στέψης τα πήγε λοιπόν εξαιρετικά. Οι χρήστες του Twitter και των άλλων καναλιών social media την επευφημούσαν. Έμελλε λοιπόν να βρεθεί στον πυρήνα των πραγμάτων και να την δουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο -και βέβαια οι συμπολίτες της. Ένα ωραίο δωράκι για την κυρία Truss.

Η βοηθός του μάγου

Τίποτα δεν ήρθε εύκολα στη ζωή της Mordaunt που είναι βουλευτής από το 2010. Κατάγεται από το Devon και μεγάλωσε Πόρτσμουθ. Έχασε τη μητέρα της όταν ήταν μόλις 15 ετών, από καρκίνο του μαστού και την ίδια χρονιά διαγνώστηκε με καρκίνο και ο πατέρας της.

Ο πατέρας της δούλευε νυχθημερόν παρά την ασθένειά του για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά του. Έχει έναν δίδυμο αδερφό και έναν μικρότερο αδερφό που ήταν μόλις εννέα ετών όταν έχασαν τη μαμά τους και έτσι η Mordaunt αναγκάστηκε να γίνει η μαμά της οικογένειας και να τον φροντίζει.

Penny Mordaunt

Για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της έγινε βοηθός ενός... μάγου στο Πόρτσμουθ και συμμετείχε στο σόου του. Ήταν το κορίτσι που έκοβε στη μέση επί σκηνής.

Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, άρχισε να εργάζεται στο Συντηρητικό Κόμμα ως επικεφαλής της νεολαίας υπό τον τότε πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ. Μόλις μπήκε στο Κοινοβούλιο το 2010, εκπαιδεύτηκε ως έφεδρος του Βασιλικού Ναυτικού και αργότερα έγινε υπουργός κοινοτήτων και στη συνέχεια υπουργός Άμυνας, υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον. Και σήμερα εκτελεί χρέη Υπουργού Κοινοτήτων και πάλι. Προς το παρόν.