Η πριγκίπισσα Charlene βρίσκεται στη Νότια Αφρική όπου εξακολουθεί να κάνει θεραπεία για να αναρρώσει πλήρως από την σοβαρή μόλυνση που εμφάνισε στα αυτιά, τη μύτη και τον λαιμό τον περασμένο Μάιο.
Η πριγκίπισσα του Μονακό που δεν μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο εξαιτίας της μόλυνσης ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα της, είχε πρόσφατα δεχτεί μια επίσκεψη από την οικογένειά της, τον πρίγκιπα Αλβέρτο και τα δύο παιδιά της. Τότε η οικογένεια είχε μοιραστεί φωτογραφίες από τη συνάντησή τους και ο πρίγκιπας είχε δηλώσει ότι η σύζυγός της θα επιστρέψει νωρίτερα από ό,τι περίμεναν στο Παλάτι.
Φαίνεται, όμως, πως οι εξελίξεις τον διέψευσαν καθώς η Charlene εμφάνισε στις αρχές Σεπτέμβρη ακόμα μια επιπλοκή και χρειάστηκε να μπει ξανά στο νοσοκομείο. Ένα μήνα μετά, η πριγκίπισσα δείχνει ότι έχει αναρρώσει, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που μοιράστηκε στο διαδίκτυο.
Στην πρώτη της φωτογραφία μετά την πρόσφατη εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η Charlene χαμογελάει ενώ κάθεται μπροστά στη Βίβλο. Στη λεζάντα αναφέρει "Ο Θεός να μας προσέχει".
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος πριν ένα μήνα είχε αναγκαστεί να απαντήσει στις φήμες που μιλούσαν περί προβλημάτων στον γάμο του με την Charlene εξηγώντας ότι η σύζυγός τους δεν έφυγε από το Μονακό επειδή είχαν τσακωθεί: "Υποτίθεται ότι θα ήταν ένα ταξίδι μιας εβδομάδας, δέκα ημερών το πολύ. Αλλά είναι ακόμα εκεί επειδή εμφάνισε αυτή τη μόλυνση. Δεν εξορίστηκε. Ήταν απόλυτα απλά ένα ιατρικό πρόβλημα που έπρεπε να θεραπευτεί".